middle school
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 september 2020 door Nienke Alblas

Amerikaanse school verwijdert Bijbelteksten uit geschonken agenda's

Een openbare school uit het Amerikaanse Noord-Carolina verwijderde aan het begin van dit schooljaar Bijbelteksten van agenda's van leerlingen. De agenda's waren geschonken door een lokale kerk. De lokale scholengroep geeft aan dat ze de Bijbelteksten uit de achterkant van de kaft sneden wegens de 'scheiding van kerk en staat'. De Christian Post sprak met voorganger James Safrit, die de Bijbels namens zijn kerk aan de school schonk.

Aan het begin van elk nieuwe schooljaar vraagt Safrit aan East Alexander Middle School of Sulphur Springs Baptist Church nog iets kan betekenen voor de leerlingen. "Ik belde de school en sprak met het schoolhoofd." Zij had een paar verzoeken voor de school, zoals usb-sticks zodat de leerlingen hun werk bij zich hebben en agenda's. "We mochten doen wat we wilden, omdat wij de schenkers zijn."

De kerk besloot de school te helpen en drukten voor 2.000 dollars agenda's met twee bijbelteksten erop. Op de achterkant stond Filippenzen 4 vers 13: 'Alle dingen kan ik aan door Christus, Die mij kracht geeft.' (HSV) en Jeremia 29 vers 11: 'Ik immers, Ik ken de gedachten die Ik over u koester, spreekt de HEERE. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven.' Safrit had het niet met het schoolhoofd overlegd, omdat hij niet van plan was om de teksten op de agenda's te drukken. De kerk besloot de teksten op de agenda's te drukken om 'enige impact' te hebben.

Wegsnijden Bijbelteksten
Voordat de school de agenda's uitdeelde aan de leerlingen sneden ze de Bijbelteksten weg uit de achterkant van de agenda's. Sulphur Springs Baptist Church is erg teleurgesteld. Ze helpen meerdere leerlingen met spullen en extra huiswerkbegeleiding. Het regionaal hoofd van de scholen, Alisha Cloer, geeft aan dat ze dit hebben gedaan wegens de 'scheiding tussen kerk en staat'. "We konden de wet niet schenden", aldus Cloer.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

@Johan Korten: vermoedens zijn geen feiten. Mag ik je reactie catalogiseren onder 'ononderbouwde ophitsing en insinuaties met als doel te polariseren'?
J
Reden: "scheiding tussen kerk en staat", ik vermoed dat als het een vers uit de Qur'an was dat de reactie anders geweest zou zijn.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!