shirt homoseksualiteit is een zonde
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 september 2020 door Redactie

Amerikaanse scholier naar huis gestuurd na dragen T-shirt 'homoseksualiteit is zonde'

Een uitgesproken christen en activist overweegt de school van zijn dochter aan te klagen. Brielle Penkoski werd naar huis gestuurd wegens het dragen van een T-shirt met de tekst: 'homoseksualiteit is een zonde'. Predikant Rich Penkoski stelt dat Livingston Acadamy hiermee het recht van zijn dochter op vrijheid van meningsuiting en religie schend. De vader sprak met de Christian Post over het incident. "Ze wilde dit zelf. Ze wilde haar waarden uitdragen zoals anderen ook doen", aldus Penkoski.

Vader Penkoski spreekt zich regelmatig uit tegen homoseksualiteit en de LHBTI-gemeenschap. Hij is de voorzitter van de organisatie 'Warriors for Christ' (Strijders voor Christus, red.). De organisatie omschrijft zichzelf als een 'pre-denominationale bediening' die zich over de hele wereld online inzet.

Volgens Penkoski stelde de directeur van de Livingston Acadamy dat Brielles shirt ongepast was wegens de seksuele bijbedoeling van de tekst. De vader is het niet eens met dit argument, omdat er in de klaslokalen en door de school wel LHBTI-stickers mogen hangen. De stickers hebben een regenboog achtergrond met daarop de tekst: 'Divers, inclusief, accepterend, welkom en veilig voor iedereen.' Penkoski stelt dat de LHBTI zich wel uit mag spreken over seksualiteit, maar christenen zoals zijn dochter niet. Het schoolhoofd stelt echter dat de sticker geen verband heeft met de LHBTI-gemeenschap.

"Ze wilde dit zelf doen. Ze wilde haar waarden uitdragen zoals andere kinderen doen", vertelt Penkoski. "Er zijn kinderen die de regenboogvlag overal op hun kleding dragen, waar niemand gek van opkijkt. Mijn dochter is simpelweg gecensureerd. Dit is niet eerlijk. Anderen mogen wel dragen wat ze willen dragen."

Volgens de vader van Brielle vinden er regelmatig soortgelijke incidenten plaats in Amerika. "Dit incident in een klein plaatsje in Tennessee waar niemand ooit van gehoord heeft is slechts een indicatie van wat er gebeurd binnen het Amerikaanse schoolsysteem."

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

Ook al heb je zelfs op basis van de Bijbel gelijk, de vraag is ook wanneer, waar en hoe je het (met wijsheid) verkondigt.

Het is overigens wel wrang dat anderen hun mening wél mogen uitdragen.

H
Absurd dat iemand een t-shirt met een dergelijke tekst draagt. Het is makkelijk om te zeggen wat zonde is, dat deden de farizeeën dag aan dag. Jezus had en heeft geen moeite met zondaren, maar juist met de farizeeërs.
W
Mensen in de waarheid in pacht hebben, hebben lang niet altijd de wijsheid in pacht.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!