kinderen baren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

10 september 2020 door Jeffrey Schipper

Waarom laat God het toe dat vrouwen met smart kinderen baren?

"Waarom worden vrouwen achtergesteld door God? Bijvoorbeeld: Met smart een baby krijgen, terwijl mannen daarvan de lust hebben. Wij vrouwen hebben elke maand ook nog eens pijn in de buik", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Net als de man is de vrouw door Hem geschapen", maakt ds. P. D. J. Buijs duidelijk. "Van beide geldt volgens Genesis 1: naar Gods beeld en gelijkenis geschapen. Samen zijn ze mens, samen krijgen ze opdrachten, samen worden ze gezegend. (...) Genesis 2 zoomt nader in op de schepping van de vrouw. Ze wordt vanuit Adam gebouwd. En wat is Adam enthousiast over de vrouw die God hem gegeven heeft! 

Maar de ellendige zondeval vond plaats, en die had ook gevolgen voor de verhouding tussen man en vrouw, zoals je kunt lezen in Genesis 3. En inderdaad, dan is een van de gevolgen dat de vrouw die in haar lichaam erop aangelegd is om kinderen te baren (al kan, ook alweer ten gevolge van de zondeval, niet elke vrouw zwanger worden), dat baren met moeite doet.

En de man dan? Komt hij er zonder kleerscheuren vanaf? Nee, ook niet. Zwoegend moet hij de aarde bewerken, zwetend zal hij brood eten. Man en vrouw delen dus beiden in de vloek door de zonde. Maar... dat is niet het laatste woord. Door het geloof in Christus mogen man en vrouw nieuwe mensen worden. Zeker, ze blijven twee verschillende wezens: een man blijft een man, een vrouw blijft een vrouw. En juist die verscheidenheid is zo prachtig en door God gewild."

In Christus komt alles in een ander perspectief te staan, zo maakt de christelijke gereformeerde predikant uit Nunspeet duidelijk. "Nee, dan klaag je niet meer over je vrouw zijn. Dan mag je het, ondanks de (maandelijkse) moeite die het meebrengt, met vreugde en ere beleven. (...) Nee, ik wil de moeiten van het vrouw-zijn niet onderschatten. De gevolgen van de zondeval zijn heus nog niet allemaal weg. Maar laat de glans van het leven met Christus over je vrouw-zijn mogen stralen."

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

Hebben wij daar misschien impliciet zelf voor gekozen ? Is het dan niet een beetje hypocriet om je af te vragen waarom God het toe laat ? Maar gelukkig blijft het niet bij de zondeval, maar heeft God de Vader Zijn zoon Jezus Christus naar de aarde gezonden om plaatsvervangend de straf die wij verdiend hadden aan het kruis te dragen. En deze Jezus mogen we uit de hemel verwachten (en zal ons bewaren van de toekomende toorn 1 Thess. 1:10b), misschien wel eerder dan velen denken.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!