jeruzlaem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 september 2020 door Redactie

Dreigende taal EU over ambassades Servië en Kosovo in Jeruzalem

De Europese Unie heeft Servië en Kosovo laten weten het absoluut niet te zien zitten dat zij ambassades in Jeruzalem openen. Sterker nog: er wordt gedreigd dat lidmaatschap van de EU op die wijze wel eens heel lastig kan worden. Dat weet CIDI te melden.

Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat de Verenigde Staten bemiddeld had bij een bijzonder akkoord tussen Kosovo en Servië. De kern van dit akkoord betrof het economisch samenwerken van beiden landen. Er stonden echter ook nog andere aspecten in. Zo werd aangekondigd dat allebei de landen van plan zijn om een ambassade te openen in de hoofdstad van Israël.

De Europese Unie was daar absoluut niet over te spreken. “Er is geen EU-lidstaat dat een ambassade in Jeruzalem heeft”, stelde Europese Commissie-woordvoerder Peter Stano desgevraagd tijdens een persconferentie. Het zou zelfs zo ver kunnen gaan dat lidmaatschap van de EU in gevaar komt als men een ambassade in Jeruzalem opent. Terwijl juist dat lidmaatschap heel belangrijk is voor deze landen. De EU wil niet dat er diplomatieke posten in Europa geopend worden zolang er geen ‘uiteindelijke status’ van die stad is bepaald.

Lees meer bij CIDI.

Reacties

De EU laat zijn ware gezicht weer eens zien. Brussel als Babylon.
Oh, daar komt het hele politieke spelletje van de EU en haar ware gezicht weer eens naar boven. Zou het er mee te maken hebben dat de EU graag een twee staten oplossing wil hebben met Oost-Jeruzalem als hoofdstad voor de Palestijnen ? Gaat dit zover om mogelijk toekomstige leden van de EU op deze manier onder druk te zetten, om de ideeën van de EU op te dringen ?
W
Pure dictatuur, wie dit niet ziet is helemaal verblind en helaas zie ik dit bij veel christenen!!
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!