Ds. F. Mulder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 september 2020 door Jeffrey Schipper

Jubilerende GerGem-predikant nam vorig jaar te veel hooi op zijn vork

Deze week is het 25 jaar geleden dat ds. F. Mulder te Elspeet tot predikant werd bevestigd in de Gereformeerde Gemeenten. Inmiddels mag de nu 69-jarige predikant zijn derde gemeente dienen, meldt GerGeminfo.nl.

In gesprek met het Reformatorisch Dagblad vertelt de dominee over hoogte- en dieptepunten in zijn ambtsperiode. Eén van de dieptepunten vond vorig jaar plaats, nadat Mulder te veel hooi op z'n vork nam. "Toen werd ik plotseling onwel. Onderzoeken wezen echter niets uit." Volgens de predikant toont dit aan dat zijn ambtswerk nog niet af is. "Het is me weleens een wonder dat Hij me nog draagt, want wat heb ik er zelf van terechtgebracht?"

Nadat Mulder op jonge leeftijd als ambtenaar aan de slag ging op het gemeentehuis, rondde hij in 1986 zijn rechtenstudie af. Naast zijn dagelijks werk had Mulder ook een eigen juridisch adviesbureau. De juridische vorming is hem later in het veelomvattende predikantswerk van pas gekomen. Met de woorden van Jesaja 58:1 werd Mulder geroepen als dominee en in 1991 toegelaten tot de Theologische School.

In 1995 werd de predikant geroepen naar Scherpenzeel. Na ruim zeven jaar leidde de weg naar Wageningen. Sinds 2011 is Mulder actief in Rhenen. Binnen de GerGem is hij voorzitter van de deputaatschappen bijzondere noden en kerk en overheid en van de commissie van advies in kwesties rond seksueel misbruik in kerkelijke en pastorale relaties.

Lees het volledige interview in het Reformatorisch Dagblad.

Foto: GerGeminfo.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!