Cors Visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 september 2020 door Redactie

Cors Visser directeur nieuwe dienstenorganisatie GKV en NGK

Cors Visser wordt per 1 oktober directeur van de nieuwe dienstenorganisatie die ontstaat bij de fusie van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) en de Nederlands Gereformeerde Kerken. Doel van de dienstenorganisatie is om lokale kerken te ondersteunen en te stimuleren in hun gemeenteleven op diaconaal, missionair en organisatorisch vlak.

Visser die tot voor kort directeur was van ForumC, een organisatie voor geloof, wetenschap en samenleving, combineert deze baan met zijn werk bij IFES-Nederland als abt-pionier van de stadskloosters.

De voorzitter van het bestuur van het Praktijkcentrum, Pim Boven is blij met de benoeming. “Met Cors Visser krijgen we een directeur met een grote liefde voor de kerk en met de nodige bestuurlijke ervaring. Wij vertrouwen erop dat hij de kracht die nu in de verschillende organisaties aanwezig is, vruchtbaar weet te maken voor deze nieuwe dienstenorganisatie.”

Visser kijkt er zelf naar uit: “Lokale kerken zijn voorproefjes van het Koninkrijk van God in onze samenleving. Het is mooi werk om samen met collega’s kerken daarin te ondersteunen en te stimuleren. De fusie van de GKV en de NGK biedt kansen om die dienstverlening nog beter te maken. Daarbij is nadrukkelijk de inzet om de kennis en producten niet te beperken tot die kerken.”

Deze nieuwe organisatie wordt een fusie van drie organisaties binnen deze kerken: het Praktijkcentrum, de Nederlands Gereformeerde Toerusting en de deputaten diaconale zaken. Binnen de organisatie vindt samenwerking plaats met de Theologische Universiteit Kampen en Hogeschool VIAA.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!