Henrik Wienen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 september 2020 door Redactie

Start-up Donkey Mobile lanceert eerste kerkapps

Start-up Donkey Mobile heeft vandaag de eerste apps op haar platform gelanceerd. De Utrechtse Jacobikerk is de zogenaamde launching customer. Kerkgangers van de Jacobikerk kunnen vanaf volgende week een app van hun eigen kerk in de Apple App Store of Google Play Store vinden. Begin 2019 starte Donkey Mobile met het ontwikkelen van de apps en de afgelopen anderhalf jaar hebben zij met een team van experts gebouwd aan dit platform speciaal voor kerken.

De komende weken krijgen de eerste dertig andere kerken hun eigen app in de App Store. Onder die kerken zit een grote verscheidenheid aan denominatie. De Kruiskerk in Waddinxveen is de eerste Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk die een app krijgt op het Donkey Mobile platform. Oprichter Henrik Wienen benadrukt: “Wij leveren technologie die kerken helpt aanwezig te zijn op de smartphone, daarbij kijken we niet naar de ligging van de kerk, maar meer naar de behoeftes die over kerkmuren heen hetzelfde zijn.” De toenemende rol van de smartphone gaat niet voorbij aan kerkgangers. Uit onderzoek van het bedrijf blijkt dat 70% van de kerkgangers hun kerk graag een prominentere plek geeft op hun smartphone. Dat sentiment is de afgelopen maanden door de coronacrisis versterkt.

Over Donkey Mobile
Donkey Mobile heeft als missie om kerken aanwezig te laten zijn op het meest gebruikte communicatiemiddel van vandaag: de smartphone. De aanpak is uniek. Met een team van experts die jarenlange ervaring heeft met het bouwen van succesvolle apps voor grote bedrijven als ING, Scotch & Soda, ANWB, Volkswagen/PON en veel meer bouwen ze aan een app voor de kerk. Een unieke groepsstructuur zorgt ervoor dat de app dynamisch en persoonlijk is voor de kerkganger.

Reacties

H
Hm...heb je zomaar een keer levendig (chat-)gesprek met 'die persoon' die altijd 4 banken voor je zit.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!