Nienke Alblas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

09 september 2020 door Nienke Alblas

'Ik wil het graag zelf doen, terwijl God mij Zijn Waarheid wil geven voor de leugens in mijn hoofd'

Er zijn verschillende leugens die je soms proberen in te halen. Ondanks dat Jezus de ketenen van deze leugens verbroken heeft, moet je soms je best doen je boeien niet zelf vast te blijven houden. Een van de leugens waar ik mee blijf worstelen in mijn hoofd is: 'Je droomt teveel.' Ik voel me te klein voor mijn dromen. Maar ben ik dat echt?

Ondanks dat ik sociaal ben, verwerk ik dingen intern. Ik noem mezelf ook wel een 'sociale introvert'. Wanneer een leugen in mijn hoofd terecht komt, dan kan ik als het ware blokkeren. Als een peuter zeg ik tegen iedereen en tegen God: 'Zelf doen! Zelf doen!'

Het mooie vind ik, dat waar we in kwetsbaarheid onze worstelingen bij God brengen, we iets prachtigs terugkrijgen in ruil voor onze pijn. Ik raak uitgeput van de worsteling, van het 'zelf doen'. En ik leg me steeds sneller neer bij de strijd, om deze over te laten aan Jezus die al gewonnen heeft. Het is een leerproces. En wanneer ik het neerleg, wanneer ik gebroken bij God kom met de leugen, geeft Hij zijn volmaakte waarheid hier tegenover.

Tegenover de leugen 'Je droom teveel' vind ik een prachtige Waarheid in Gods woord. God belooft ons in Filippenzen 2 vers 13 dat Hij ons de wil geeft voor zijn plan. En dat niet alleen! Hij belooft ook de kracht te schenken om deze plannen, deze dromen, waar te maken.

'God zal ervoor zorgen dat jullie willen doen wat zijn plan voor jullie is. En dat niet alleen. Hij zal er óók voor zorgen dat jullie dat ook kúnnen.'
Filippenzen 2 : 13 (BB)

View this post on Instagram

A post shared by CIP.nl (@cip.nl) on

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!