Boeddhabeeld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 september 2020 door Jeffrey Schipper

Een Boeddhabeeld in je huis: kan het kwaad?

Wat is de invloed van een Boeddhabeeld in je huis?, wil een vragensteller weten in de vragenrubriek van Refoweb.nl. "Goede vraag",  geeft ds. A. S. van der Lugt aan.

De gereformeerd-vrijgemaakte predikant vergelijkt een Boeddhabeeld met een stoel. "Het is de bedoeling dat je erop kan zitten. Of iemand anders die bij je op bezoek komt. En als het een hele mooie stoel is dan is hij ook bedoeld om gewoon mooi te zijn. Voor veel mensen geldt dat laatste ook voor een Boeddhabeeld. Zij hebben dat aangeschaft omdat zij het een mooi element in de kamer vinden."

Tegelijkertijd heeft een Boeddhabeeld voor andere mensen een diepere betekenis, erkent de dominee. "Zij geloven dat de Boeddha wijze levenslessen over vriendelijkheid en harmonie heeft gegeven." Echte kennis over Boeddha ontbreekt vaak, merkt Van der Lugt op. "Volgens Boeddha gaat het in het leven over lijden en de weg die hij wijst om van het lijden af te komen. Zo wordt het ook een soort verlossingweg die afwijkt van wat we van de Heere Jezus Christus hebben geleerd. 

"De apostel Paulus schrijft: “Wij weten dat er geen afgod niets is in de wereld en dat er geen andere God is dan Eén” (1 Korinte 8:4, HSV). Tegelijk schrijft hij sommige mensen niet los zijn van een afgod in hun geweten (1 Korinte 8:7). Dan kan die afgod toch invloed uitoefenen op je denken en voelen." Volgens Van der Lugt gaat het er uiteindelijk om "of je vrij bent in je geweten".

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

l
Troep, ware gelovigen moeten zo'n afgodisch beeld nooit in hun huis willen hebben.Wees duidelijk en wijst deze troep volkomen af
H
Dat ongelovigen dit doen is al erg, maar christenen dienen van dit soort beelden weg te blijven, het is een afgod, en ook nog demonisch, de god die hier achter zit, is hij die de leugenaar van t begin is.

Het lijkt zo leuk, maar is niet goed punt uit.

Oh u gelooft niet in deze satan, wel kijk naar het nieuws en je ziet m flink tekeer gaan in deze wereld.

Wordt nu toch eens wakker
C
Ik denk dat wij ons niet mogen inlaten met deze afgod. Zelfs niet al zouden we het Boeddhabeeld op zich mooi vinden, omdat we het als 'kunst' zien. Laten wij dicht bij de Heere Jezus blijven. Dat is de veiligste weg om te bewandelen.Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!