Gert Jan van Deelen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

08 september 2020 door Jeffrey Schipper

Refojongeren kijken in glazen bol: wordt kloof met ongelovige Nederlanders kleiner?

Wordt de kloof tussen niet-gelovige Nederlanders en reformatorische jongeren kleiner in 2050? En gaan jongeren in de komende decennia anders denken over de evolutietheorie? In een videoserie van het reformatorische jongerenplatform Puntuit wordt hardop over kerk-zijn in 2050 nagedacht. "De kloof tussen mij een en een ongelovige blijft in principe even groot. Wie in Christus is, kent een vreugde en vrede die de ander niet kent", zegt Elise Priester (19).

Bekijk de video:

Foto boven: Gert Jan van Deelen

Reacties

K
Waar het gaat om evolutietheorie gaat het niet om de vraag of God de wereld geschapen heeft (hoewel atheïsten dat graag zouden willen, bewijst evolutietheorie helemaal niets in die zin), maar wel om een systematisch theologisch bouwwerk, wat het geloof moet ondersteunen. Voor reformatorische is het essentieel dat die 6 dagen letterlijk zijn, want wat is anders nog wel waar van wat in de bijbel staat?

Blijft er dus slechts over om het categorisch af te wijzen, en is een zienswijze van bv Cees Dekker al een te grote stap op een hellend vlak.
c
De kloof tussen de wereld en christen zal altijd blijven bestaan. Niet voor niks haat de wereld jouw omdat jij de vrede verteld over Jezus verlossingswerk.

Al zou je in de evolutietheorie geloven. Hoe ga je alle wonderen en genezingen uitleggen die Jezus en zijn discipelen hebben gedaan? Neem nu de oor die eraf gehakt werd. Heeft geen weken geduurd voordat het genezen is. Gewoon in 1 sec genezen.

Hoe moet je uitleggen als de 6 dagen en zondvloed een verhaal is, maar Jezus jouw verlosser die kan wel in 3 dagen uit de dood opstaan.
Hoe groot is de kloof werkelijk? Of praten we ons die aan? Ik leef als christen midden tussen niet-christenen en ervaar geen haat, eerder respect.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!