Todd Wagner
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 september 2020 door Nienke Alblas

Voorganger megakerk dient ontslag in wegens hoogmoedig gedrag

Na meer dan 20 jaar gediend te hebben in een megakerk in het Texaanse Dallas, besluit voorganger Todd Wagner de gemeente te verlaten. De grondlegger van de gemeente neemt zijn besluit op basis van 'de zonde van trots'. Met veel emotie vertelt Wagner zijn gemeente over zijn keuze. "Dit is geen schandaal. Waag het niet naar een schandaal hierachter te zoeken. Het zou schandalig zijn als ik als christen deze zonde niet zou erkennen", vertelt de voorganger in zijn afscheidstoespraak.

"Met een puur hart vraag ik je tijd te nemen om mij te vergeven voor verschillende dingen. Ten eerste voor dat ik niet sneller heb gereageerd op de signalen in mijn leven om het rustiger aan te doen." De voorganger legt uit dat hij niet uitgeput is, zijn familie en huwelijk stabiel zijn, maar hij niet goed omgaat met vriendschappen en de mensen om hem heen.

Ondanks dat Wagner zich niet een 'trots persoon' voelt, is dit toch de reden dat hij zijn ontslag indient. "Het is niet dat ik in de spiegel kijk om vervolgens mezelf te applaudiseren. Ik weet Wie er aan het werk is in mijn leven, zoals ik altijd zeg. Ik ben niet degene die deze gemeente leidt. Trots is niet alleen maar hoe je kijkt naar jezelf en wat je bereikt hebt. Het gaat om de positie van je hart."

Ouderling Beau Fournet reageert op het emotionele afscheid. "Ik wil duidelijk zijn, we zijn ook nu één, omdat we één zijn voor het kruis van Jezus. We bekeren ons van onze zonden en dat is wat Todd heeft gedaan. Dat is wat we samen doen, met en voor elkaar, elke keer dat we samenkomen."

Reacties

J
Hij heeft ook zijn tekortkomingen. En hij erkent dat. Is er een beter uitgangspunt?
r
Het is fascinerend te lezen dat in kerken er een vorm van controle kan ontstaan met een bijbehorende hiërarchie. Bij de term ‘senior pastor’ bijvoorbeeld moet ik al nadenken. Het is zoiets als Jakobus en Johannes die ‘senior apostel’ zouden willen zijn. Goede bedoelingen die breeduit geaccepteerd worden, grif aan gegeven wordt, maar vaak uiteindelijk beschadigen. Komt overal voor, ook in Nederland. De kerk van de voorganger in dit artikel: http://noedenelsewhere.com/the-aftermath-stories-from-former-watermark-church-members/
Ik had al veel redenen gehoord om af te treden uit het land van Uncle Sam, maar deze nog nooit. Uit ons hart komen veel dingen voort van allerlei soort. En zoals we weten is het hart arglistig. Wie zal het kennen. Het is de Heere die hart en nieren toetst. Voor het overige is het iets tussen God en deze man. Maar Amerika wordt het land van de onbegrensde mogelijkheden genoemd, dus daar is alles mogelijk.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!