Ethiopië kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 september 2020 door Redactie

Barnabas Fund: 500 christenen afgeslacht in Ethiopië

Sinds juni zijn minstens 500 christenen zijn vermoord bij de aanhoudende deur-tot-deur aanslagen in Ethiopië, beweert de internationale christelijke hulporganisatie Barnabas Fund. SDOK zet vraagtekens bij de vraag of er daadwerkelijk sprake is van christenvervolging.

"Sommige van de Qeerroo militairen hebben een lijst met namen van christenen die geholpen zijn door lokale organisaties, waar vaak moslims aan het hoofd staan. Om individuen te vinden houden ze in de gaten wie de kerk steunt", aldus Barnabas Fund. Duizenden christenen vluchtten in de afgelopen twee maanden weg uit hun woonplaats om aan het geweld te ontsnappen.

"In Ethiopië is het inderdaad al een aantal maanden onrustig", vertelt Richard Groenenboom, woordvoerder van SDOK. "De jongerenbeweging Qeerroo van de Oromo-stam strijdt voor onafhankelijkheid en voert gewelddadige aanvallen uit. Via een zusterorganisatie hoorden wij dat daarbij veel mensen om het leven zijn gekomen. Ook orthodoxe en protestantse christenen zijn slachtoffer van deze aanvallen en zijn op de vlucht geslagen voor het geweld. Het is een complexe situatie waar politieke, etnische en religieuze motieven een rol spelen."

Barnabas Fund beweert dat de beweging ongehuwde moslimjongeren die bewapend met geweren, machetes, zwaarden en speren rekruteert om christenen op te sporen en af te slachten. Ethiopië bezet de 39e plaats op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Het lijkt erop dat de overheid de teugels voor christenen iets laat vieren. Ook is er een lichte afname van geweld.

Wordt CIP+ lid om op de hoogte te blijven van het laatste christelijke nieuws!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L
Verschrikkelijk!

Internationale aandacht nodig om dit in het licht te brengen en internationale druk voor beschermde maatregelen door de plaatselijke regering.
L
The religion of peace...
J
Dit geeft te denken. Hier in Nederland wordt alles vredelievend voorgesteld. Laat de kerken nu spreken in woord en daad! Shalom

Toon meer reacties (13)