joodse ster
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 september 2020 door Redactie

Pakket naar Israël bij PostNL voorzien van antisemitische tekst

Dat antisemitisme springlevend is, bleek recent maar weer eens bij het bezorgbedrijf PostNL. Een pakketje dat vanuit Nederland naar Israël werd gestuurd, werd bij het inscannen voorzien van de tekst F*CKJEWS. Het bedrijf reageert geschokt op het nieuws.

De Telegraaf sprak met de vrouw uit Tel Aviv die wekenlang vol verwachting op een pakketje van haar moeder in Nederland wachtte. Op een gegeven moment besloot ze om via de track en trace website van PostNL te checken waar het pakketje bleef. Daar kreeg ze de schrik van haar leven. Als bezorgadres stond er namelijk een cijfercode gevolgd door de tekst ‘F*CKJEWS’.

Een woordvoerder van PostNL vertelt desgevraagd dat het bedrijf niet eerder met een antisemitisch incident te maken heeft gehad. Na onderzoek blijkt dat bij het servicepunt waar het pakketje is in gescand vorige week al iemand is ontslagen. “Dat was om een andere reden”, aldus de woordvoerder. “Maar we vermoeden dat deze medewerker ook degene is die verantwoordelijk is voor dit incident.”

Lees het hele verhaal in De Telegraaf.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!