kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 september 2020 door Redactie

Kerken na corona leger dan ooit

Hoewel er weer meer mogelijkheid en ruimte is om een bezoek aan kerk, moskee of synagoge te brengen, wordt daar nog niet massaal gebruik van gemaakt. De gebedshuizen zijn een stuk leger dan voor corona, zo schrijft de NOS.

Misschien is het de angst voor corona of gewoon gemakzucht, feit blijft in ieder geval dat ook lang niet alle kerken het maximumaantal bezoekers halen. Dat is ook bij de Protestantse Gemeente Dronten het geval, zo vertelt dominee Thea de Ruijter tegen het medium. “Mensen hebben maandenlang tegen ons en elkaar gezegd: we missen het, we missen de diensten. We dachten dat het een probleem zou worden, met die dertig plekken. Maar de aanmeldingen bleven achter.” Er was zelfs zo weinig animo dat de gemeente besloot om niet op te schalen naar het maximumaantal bezoekers van 100 toen dit in juli mogelijk werd.

Religiewetenschapper Joris Kregting vertelt tegenover het medium dat het aantal kerkgangers sowieso al ieder jaar daalt, maar dat het wellicht door de coronacrisis nog een stuk sneller kan gaan. Vooral in (grote) katholieke en protestantse kerken zal dit volgens hem voelbaar zijn. Kleinere kerken zullen er volgens Kregting minder last van gaan hebben omdat ze veel meer als sociale gemeenschap functioneren.

Lees meer bij de NOS.

Reacties

S
Ik vind het fijn om naar de kerk te gaan. Maar het persoonlijke contact is veel minder dan daarvoor. De drempel om maar de kerk te gaan is hoger geworden. Toch probeer ik vanaf nu weer meer naar de kerk te gaan.
Zonder direct met een vinger te gaan wijzen vind ik het wel opmerkelijk dat je in een bus (OV) gewoon achter elkaar mag gaan zitten (wel met mondkapje op), terwijl je in de kerk 1,5 meter afstand moet houden (bij ons ruim 2 of 3 lege banken tussen jou en diegene die voor je zit). Met het feit dat Rutte zelf heeft gezegd dat mondkapjes niet werken, maar tot bepaald gedrag moeten gaan leiden. En dan heb ik het nog niet over de scheefgroei tussen vliegtuigen en verzorgingstehuizen. Is er hier misschien meer aan de hand ?
A
Sinds corona heer in de kerk is zijn de kerken veel leger. Dit is ook te wijten aan het vertrouwen van de kerken die het vertrouwen in de Allerhoogste God verruild hebben voor het vertrouwen in een boete, in het RIVM, in de WHO.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!