päivi räsänen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 september 2020 door Nienke Alblas

Finse politica opnieuw ondervraagd door politie na uitspraken over seksualiteit

De christelijke politica Päivi Räsänen ligt opnieuw onder vuur wegens haar kijk op seksualiteit. De politie verhoorde de Finse parlementariër op basis van uitspraken die zij deed bij een Finse radioshow afgelopen jaar, meldt Christian Today. Ze deelde in de show haar conservatieve kijk op seksualiteit en het huwelijk.

Räsänen wordt beschuldigd van 'ethnische agitatie'. Op basis van iemands geaardheid zou de minister onrust stoken. In Finland is dit strafbaar en kan iemand die schuldig wordt bevonden een gevangenisstraf tot twee jaar opgelegd krijgen.

Via Facebook verdedigt de politica zichzelf. "Ik zal niet afwijken van mijn standpunten", stelt Räsänen. "Dit politieonderzoek gaat erover of je publiekelijk uit mag komen voor je Bijbelse standpunten. Het gaat over de relatie van mensen met God. Ik zal mijn recht verdedigen en voor mijn geloof uitkomen, zodat niemand anders van zijn religieuze rechten wordt beroofd."

Eerder werd zij gecensureerd op Twitter wegens het delen van een Bijbeltekst over seksualiteit rondom de Finse Gay Pride. Op Twitter plaatste zij een citaat uit Romeinen 1:24-27. Daar staat geschreven dat God geen zondige verlangens legt in de harten van mensen en dat we geen onreine seksuele relaties moeten aangaan met elkaar.

Räsänen stelt dat de waarheid van Gods Woord in de maatschappij is vervangen voor een leugen. Op basis van deze Bijbeltekst moedigt ze mensen aan om te waken over hun seksuele verlangens.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

G
Dappere vrouw. Mag de Heere haar toerusten om staande te blijven in het gendergeweld!
M
Dappere vrouw !!! God zegenen en bescherme haar.
J
Braveheart of a woman. May God shine in and through you
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!