prostitutie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 september 2020 door ANP

CDA wil dat betaalde seks strafbaar wordt

Het CDA wil dat prostitutie in Nederland verboden wordt. De christelijke partij schaart zich achter een burgerinitiatief van jongerenbeweging Exxpose, die wil dat betaalde seks strafbaar wordt. Daarover wordt donderdag gedebatteerd. CDA-Kamerlid Anne Kuik zegt dat het nu echt tijd wordt "om een stap verder te gaan", citeert het ANP.

Kuik noemt het hypocriet dat jonge vrouwen uit arme delen van Europa hier in de prostitutie werken, terwijl niemand wil dat zijn of haar dochter op de Wallen komt te werken. "Prostitutie betekent per definitie ongelijkwaardigheid. De meeste prostituees zouden eigenlijk geen seks willen met de man die voor hen staat. Maar het gebeurt toch, omdat er wordt betaald. De instemming wordt dus afgekocht, de vrouw is een product. Dat kán niet meer in deze moderne tijd."

Volgens Kuik speelt het christelijke uitgangspunt dat seks alleen binnen het huwelijk mag, geen rol voor haar standpunt. "Het gaat mij om emancipatie en het beschermen van vrouwen in een kwetsbare positie", zegt ze. "Prostituees, meestal vrouwen, worden ongelijkwaardig behandeld." Kuik zal donderdag een motie indienen waarin ze het kabinet vraagt te onderzoeken wat nodig is om het kopen van seks strafbaar te stellen. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!