christen oeganda
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 september 2020 door Nienke Alblas

Moslimfamilie doodt jongen (20) vanwege bekering tot christendom

De twintigjarige Jalilu Kamutono werd samen met zijn neef Ahmad Waisana (23) in elkaar geslagen nadat zij zich bekeerden van de islam tot het christendom. Jalilu bezweek aan de verwondingen die door zijn islamitische familie werden aangebracht, meldt Evangelical Focus. Ahmad ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis en vertelt over de gebeurtenis. "Mijn hele lichaam doet pijn. Ik weet niet of ik beter zal worden of zal sterven en met Christus zal zijn."

Waisana is diep bedroefd om het overlijden van zijn neef. "Ik heb slapeloze nachten wanneer ik denk aan mijn neef en beste vriend, Jalilu." De twee vaders van de twee jongemannen zijn broers. Naast de pijn van het gemis, heeft Waisana zware verwondingen aan zijn hoofd en aan zijn nieren.

Ongeveer een jaar geleden kwamen de jongens voor het eerst in aanraking met het christelijk geloof toen ze op de radio een moslimleraar het christendom hoorden verdedigen. Hij vergeleek de Koran met de Bijbel. Vervolgens hoorden ze een maand later het evangelie op een evangelisatiebijeenkomst. Ze deden hier meteen belijdenis van hun geloof in Jezus Christus op straat.

Al snel hoorden hun ouders over de bekering. Ze werden uit huis gezet. Samen huurden de neven een huis en startten zij een een eigen bedrijfje om de kost te winnen. Door de uitbraak van het coronavirus raakte de zaak failliet. "Het leven werd erg moeilijk en we besloten terug naar huis te keren in de hoop dat we hier welkom waren", aldus Waisana. Dit was helaas niet het geval. Ze werden als vijanden gezien. "Ze sloegen ons met stokken en harde objecten voor ze ons onder bananenbladeren begroeven."

De twee neven werden opgenomen in het ziekenhuis en na twee weken overleed Jalilu aan zijn interne bloedingen. "Ik kon niet meer in het ziekenhuis verblijven, dus ging ik naar een kerk in de buurt." Hier is Waisana goed opgevangen. Hij krijgt fysieke en pastorale hulp van een voorganger en hoopt op goed herstel, ondanks dat hij zijn neef altijd zal blijven missen na het trauma.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

Weer triest.

Islam is niet zo verdraagzaam. Maar dat wisten we al.....toch?
T
Ik snap niet dat je als Christen de waarheid niet wil zien. Ik vraag alleen om aandacht voor Christenen in probleem gebieden.ik vraag niet om wraak
T
Je mag niets over moslims zeggen, anders wordt het niet geplaatst

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!