Laurens van Lavieren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 september 2020 door ForumC

Laurens van Lavieren start als inhoudelijk directeur ForumC

Per dinsdag 1 september is Laurens van Lavieren de inhoudelijk directeur van ForumC, een discussieplatform over geloof, wetenschap en samenleving. Het is zijn ambitie om ForumC in een postmoderne tijd haar relevantie te laten behouden.

Laurens is theoloog, was studentenpastor voor IFES en in die hoedanigheid betrokken bij Amsterdam Deugt en de pionierskerk Via Nova. Hij volgt Cors Visser op, die aan de wieg stond van ForumC en er sinds 2009 directeur was. Cors nam 1 april dit jaar afscheid en werkt nu in de functie van 'Abt-pionier' aan een missionair project van studentenorganisatie IFES.

ForumC versterken
Laurens over zijn aanstelling: “Onder leiding van Cors Visser nam ForumC christenen mee vanuit stellige standpunten naar een meer open en kwetsbare manier van denken. Cors wilde ‘de harnassen uit’ en zo werd ForumC een platform waar moeilijke vragen open besproken werden in een eerlijke dialoog. Ik wil die lijn voortzetten en daarbij nog meer hoofd en hart verbinden.’’

De vragen van mensen verschuiven onder invloed van postmodern denken steeds meer van waarheid naar relevantie, constateert Laurens: ‘Wat heb ik er aan? Wat betekent het voor mij?’. Dit geeft een uitdaging voor het gesprek over geloof en wetenschap.
Laurens: ‘’Wat is het heerlijk wanneer we abstracte discussies kunnen vermijden en in gesprek gaan over waar het echt om gaat; het leven. Geloof en wetenschap komen dan weer volop in beeld als waardevolle bronnen die elkaar mooi aanvullen en bevragen.”

Het bestuur van ForumC is blij met de aanstelling van Laurens en heeft er vertrouwen in dat hij met zijn ruime ervaring als theoloog, studentenpastor en pionier de aangewezen persoon is om deze functie te vervullen.

Over ForumC
ForumC is een discussieplatform waar het christelijk geloof wordt verbonden met grote vragen in de wetenschap, samenleving en ons eigen leven. Samen met christelijke denkers stimuleren wij het debat en de dialoog over deze vraagstukken met iedereen die daarvoor open staat. Op deze manier willen we mensen ondersteunen bij de zoektocht naar grote vragen en werken aan de geloofwaardigheid van het christelijk geloof.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!