vluchtelingenkinderen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 september 2020 door Jeffrey Schipper

Henk Stoorvogel vs. Cor Verkade: roepen dominees terecht op om vluchtelingen op te vangen?

Bijna negenhonderd voorgangers roepen regeringspartijen ChristenUnie en CDA op om vluchtelingenkinderen op te vangen. Henk Stoorvogel zette zijn handtekening, Cor Verkade vindt het een slechte zaak als dominees zich gaan bemoeien met de politiek. In het Radio 1-programma Dit is de Dag ging het tweetal met elkaar in discussie.

Een motie om 500 vluchtelingenkinderen uit Griekse kampen te halen is begin juli weggestemd, ook door CDA en ChristenUnie. Dat houdt in dat de kinderen in Griekenland blijven, maar Nederland betaalt dan wel mee aan hun opvang. 'We maken ons grote zorgen over deze kinderen', laten de initiatiefnemers van de oproep weten via NieuwWij.nl. Maandagavond werd de petitie van bijna 900 voorgangers naar Kamerleden gestuurd. Initiatiefnemer Jan de Beer spreekt woensdag met Joël Voordewind (ChristenUnie) en Madeleine van Toorenburg (CDA) over de oproep.

Klik hier om de discussie tussen Henk Stoorvogel en Cor Verkade terug te luisteren.

Reacties

H
"Cor Verkade vindt het een slechte zaak als dominees zich gaan bemoeien met de politiek". Gebeurt dat dan? Nederlandse dominees en voorgangers roepen op om kinderen op te vangen. Dat is geen bemoeienis met politiek. Dat is omzien naar wezen en weduwen, de armen en de verdrukten.
C
Waarom moeten er onder mom van vluchteling kinderen jongemannen van 15 jaar en ouder naar Nederland wie heeft er oog voor meisjes jonge vrouwen die daar echt niet veilig zijn
r
Je zult al minimaal 40 leerkrachten moeten hebben om deze kinderen op te vangen,

de leerkrachten zullen de kinderen de nederlandse taal moeten leren, en kunnen dus niet meer dan 10 in een groep hebben. Er zullen psychologen aan te pas moeten komen, om de trauma's te begeleiden die sommige, misschien wel veel kinderen hebben. de ruimte om 200 tot 300 kinderen te begeleiden lijkt me geen probleem.

Een medisch onderzoek ook niet . Welke taal zullen deze onderwijzers moeten hebben om te communiceren met de kinderen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!