john macarthur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 september 2020 door Nienke Alblas

Los Angeles neemt parkeerterrein kerk in als vergeldingsmaatregel

De lokale overheid in Los Angeles heeft besloten een deel van het terrein van Grace Community Church, de gemeente van John MacArthur, in te nemen. Zij geven aan dat dit een vergelding is naar aanleiding van het geschil tussen de kerk en de stad. Grace Community Church weigert zich te houden aan de plaatselijke coronamaatregelen en houdt ondanks de restricties toch diensten binnen in het gebouw. "Dit is onredelijk en onwettelijk", stelt Jenna Ellis, als raadsvrouw van de kerk.

Het stuk terrein waar het om gaat is een parkeerterrein voor de megakerk. Elke zondag verwelkomt Grace Community Church ruim 7.000 Californische kerkgangers. Zij moeten uiteraard kunnen parkeren om de dienst bij te kunnen wonen. "Het is goed dat jullie hier zijn en geen afstand houden, geen maskers dragen", verwelkomde MacArthur eerder zijn gemeente in de dienst. "Het is ook goed nieuws dat we niet buiten bijeen komen, het is erg heet buiten. De Heer weet dat we een ruimte binnen nodig hebben zonder maskers."

Jenna Ellis, advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, staat de gemeente bij. Zij steunt kerken in Californië in de strijd voor kerkdiensten. "Los Angeles voert vergeldingsmaatregelen door tegen Grace Community Church, terwijl zij slechts hun grondwettelijk beschermde recht uitoefenen. Dit is onredelijk en onwettelijk", stelt de advocate van Trump.

Niet alleen wordt de kerk zelf bedreigd met de vergeldingsmaatregel, ook MacArthur staat onder vuur. Naar verluidt wordt MacArthur mogelijk gearresteerd of een fikse boete zal krijgen als hij zijn gemeenteleden blijft oproepen om naar de kerk te komen. "We komen samen omdat God dit gebiedt", aldus MacArthur.

Ondanks de bedreigingen is MacArthur niet van plan de strijd op te geven. "Als kerk hebben we de morele en religieuze plicht om bij elkaar te blijven komen als gemeente in ons heiligdom en hier samen de Heere te eren", stelde de evangelical in een eerdere reactie op de gebeurtenissen. MacArthur klaagde Los Angeles publiekelijk aan na het herhaaldelijk sluiten van de kerk en lijkt niet te twijfelen om verdere juridische acties te ondernemen.

Reacties

c
Zijn er al gevallen dat er in zijn gemeente de covid-19 heeft verspreid door de diensten?
Is men Mulhouse in de Franse Elzas vergetenhttps://www.nd.nl/geloof/geloof/958293/megabesmetting-corona-door-bijeenkomst-in-franse-evangelische-meg

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!