MAF
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 augustus 2020 door MAF

Oprichter MAF overleden op 98-jarige leeftijd

Afgelopen vrijdagavond is Stuart King, een van de oprichters van MAF (Mission Aviation Fellowship) op 98-jarige leeftijd in zijn woonplaats in het Engelse Folkestone overleden. Na de oprichting van MAF bleef Stuart zijn hele leven, zelfs tot in zijn laatste dagen, actief betrokken bij MAF en de onbereikbare mensen die via MAF bereikt kunnen worden met hulp en het Evangelie.

Stuart nam deel aan de eerste vluchten van MAF en bouwde in de jaren die volgden de organisatie verder uit. Na zijn pensioen bleef Stuart een inspiratie voor het wereldwijde MAFteam; zijn wijsheid en vragen waren altijd relevant. De Engelsman bleef vooruit kijken - in geloof voor wat God zou doen. Wanneer mensen zijn prestaties en de geweldige basis die hij voor MAF had gelegd bewonderden, herinnerde Stuart hen er altijd aan dat hij een gewone man was die een buitengewone God diende.

Het was een eer en voorrecht om een door God gekozen man voor zo'n enorme taak, trouw te zien blijven in de kleinste dingen. Hij bleef MAF, zijn familie en zijn ‘MAF-familie’ tot het einde toe met oprechtheid en liefde dienen. Zijn leven heeft meer mensen over de hele wereld beïnvloed dan ooit bekend zal worden en hij heeft een enorme en prachtige erfenis nagelaten. Maar ook zal hij herinnerd worden als een dierbare vriend en collega met warmte en humor - met een woord voor iedereen, een enorm gevoel voor plezier en een aanstekelijke honger naar avontuur.

Naast het enorme gemis is er zoveel dankbaarheid aan God voor deze pionier, leider en vriend. Dankbaarheid voor wat God heeft gedaan door deze ongelooflijke man heen – door zijn hart voor onbereikbare mensen te laten uitgroeien tot een wereldwijde, levensveranderende organisatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!