Koppel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

31 augustus 2020 door Alpha Nederland

Campagne Alpha Nederland van start: oproep om écht tijd voor elkaar te maken

Vandaag start Alpha Nederland een grote online campagne waarin de organisatie oproept om écht tijd voor elkaar te maken. Veel stellen brengen momenteel meer dan ooit tijd met elkaar door, maar écht tijd voor elkaar is er niet. Werk en privé lopen door elkaar, het nieuws vraagt aandacht en de kinderen zijn vaak ook meer thuis.

“Een valkuil is de zogenoemde closeness-communication bias: in een periode waarin je veel samen bent, overschatten stellen de mate waarin ze denken te weten wat er in de ander omgaat. Maar het is juist in een tijd als deze enorm belangrijk om tijd voor elkaar te maken en echt uit te spreken waar je behoefte aan hebt en wat er in je omgaat”, aldus Dorine Sommer, relatiemanager Marriage Courses bij Alpha Nederland.

Onderzoek
Ruim 1 op de 3 Nederlanders tussen de 25 en 35 jaar zou in deze tijd graag meer in gesprek zou zijn over hun relatie. Zo blijkt uit een nationaal onderzoek dat Alpha Nederland liet uitvoeren door R2 Research. Deze behoefte is bij mannen als vrouwen nagenoeg even groot is. De campagne ‘Tijd voor elkaar’ speelt hierop in door op een humoristische manier de gevolgen te laten zien van het maken van tijd voor elkaar. In de campagne is er bijvoorbeeld een stel te zien dat hun persoonlijk record conflicten oplossen heeft verbeterd met 0,034 seconden.

(Online) cursus
Relaties staan onder druk, extra in een tijd als deze. Alpha Nederland wil met deze campagne stellen motiveren om samen een Marriage Course te volgen. De Marriage Course is een (online) cursus waar partners elkaar (weer) beter leren kennen, de onderlinge communicatie verbeteren en samen bespreken wat de ander belangrijk vindt.

Wat is de Marriage Course?
Tijdens zeven bijeenkomsten maken stellen tijd voor elkaar. Ze krijgen uitleg over thema’s als conflicten oplossen, goede seks en communicatie. Daarna gaat elk stel een-op-een met concrete vragen en oefeningen aan de slag. Ze worden uitgedaagd om ook na de Marriage Course tijd voor elkaar te blijven maken. De Marriage Course is nu ook geheel online te volgen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!