Onderzoek christenen VS
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 augustus 2020 door Patrick Goede

Onderzoek: Meer dan 30% evangelicals gelooft niet dat Jezus God is

Meer dan de helft van volwassen Amerikanen en 30% van de evangelicals gelooft niet dat Jezus God is. Dat heeft een onderzoek van 2020 State of Theology uitgewezen. Ook al staat er in de Bijbel dat Jezus God en mens is, 52% van de volwassen Amerikanen gelooft dat Jezus een fantastische leraar was maar niets meer.

Het complete rapport waar 3002 Amerikanen aan meededen waaronder en 630 actieve evangelicals wordt 8 september verwacht. Deze resultaten komen uit een vervroegde publicatie van PR Newswire

Statistieken als deze kunnen ons behoorlijk shockeren, maar ze laten ook zien waar Amerikaanse christenen en kerken al lange tijd bezorgd over zijn. "Doordat de cultuur om ons heen zijn morele kompas meer en meer kwijtraakt, drijven actieve evangelicals ook meer en meer van de absolute Bijbelse waarheid af", zegt Stephen Nichols, voorzitter van het Reformed Bible college in een statement.

Reacties

Verwarring kan ontstaan als niet precies omschreven is wat men onder ‘God’ verstaat. Jezus is uiteraard niet God de VADER, maar de ZOON van God. Jezus is het vlekkeloze Lam van God, verwekt door de Heilige Geest (Luk1:35). Jezus is onze Redder, de enige Naam door Wie wij behouden kunnen worden (Hand. 4:12), en dus niet alleen maar ‘een fantastische leraar’.
A
De 2e bijbelse naam van Jezus is Immanuel: God met ons! (Mat. 1:23; Jes. 7:14) Daarnaast in Joh. 3:16 "God gaf Zijn eniggeboren zoon"

Shalom

F
Als Jezus niet de Zoon van God is slaat dat het hele fundament onder de Bijbel weg! Dan zijn wij als gelovigen de beklagenswaardigste van alle mensen.
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!