China kruis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 augustus 2020 door Patrick Goede

China verwijdert meer dan 900 kruizen van kerken in de eerste helft 2020

In de eerste helft van 2020 zijn er in China meer dan 900 kruizen van kerken verwijderd. Dat meldt het Italiaanse magazine Bitter Winter. In juni rapporteerde zij al over 250 kruizen die waren verwijderd van door de staat gerunde kerken. Daar zijn nu nog eens 656 andere kerken bijgekomen.

In april werd er door het bureau voor religieuze aangelegenheden in China opdracht gegeven voor het verwijderen van de kruisen. Er werd gedreigd met sluiting van de kerken als er geen ruchtbaarheid aan de oproep werd gegeven.

"Het kruis is het symbool van de kerk. Wat maakt dit gebouw nu anders van andere gebouwen zonder kruis?", laat een kerklid weten. "Als de kerk weigert dan lopen de leden gevaar hun pensioen, bijstandsuitkering of de kans op een goede baan voor hun kinderen mis te lopen", legt een ander kerklid uit.

Kerkleden knielen neer in tranen en gebed tijdens de verwijdering van het kruis van hun kerk.

Reacties

Heel triest en verdrietig dat de Chinese overheid het christelijk geloof zo wil tegenstaan door de kruisen van kerken te halen.

Maar ik hoop en bid dat de Chinese christenen des te meer gaan beseffen dat het kruis IN HUN HART gegrift is en blijft, en met nog meer passie hun allerheiligst geloof gaan uitdragen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!