jaap kooij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 augustus 2020 door Redactie

Zendeling Jaap Kooij (85) overleden

Gisternacht is evangelist Jaap Kooij (85) na een kort ziekbed overleden. Dat maakt Stichting Hij Leeft Zending bekend. Kooij was samen met zijn vrouw de oprichter van deze stichting en droegen het stokje in 2003 over aan Hans en Esther Tims.

Kooij stelde zijn hele leven in dienst van het Evangelie en het verspreiden ervan, zowel in het binnenland als in het buitenland. In 1963 emigreerden hij en zijn vrouw Swaantje naar Australië als zendelingen. Zo’n twintig jaar later keerden ze weer terug naar Nederland. Hij ging veelvuldig voor in evangelische kringen.

‘Jaap Kooij is bevorderd tot heerlijkheid en heeft zijn intrek genomen bij zijn hemels Vader’, maakt de stichting bekend. ‘Jaap Kooij zal vooral herinnerd worden als zielenwinnaar en ijverig dienstknecht van God. Onze gedachten en gebeden gaan nu vooral nog uit naar Swaantje die al drie jaar in een verzorgingscentrum woonachtig is.’

In zijn leven zag Kooij onder zijn bediening duizenden mensen tot geloof komen en honderden genezen. Hij stichtte tientallen kerken. In een video-serie die CIP.nl met hem maakte in 2017 deelde de evangelist zijn drie grootste levenslessen. 

Bekijk dit indrukwekkende fragment, waarin hij vertelt over hoe moeilijk het was om zijn vrouw naar een verzorgingstehuis te laten gaan. 

Reacties

Een evangelist in hart en nieren. Van grote betekenis voor gemeenten in de opbouwfase. Eenvoudig en begrijpelijk onderwijs was een kenmerk van Jaap.

W
Een man waar elk Christen op een gepaste manier trots op mag zijn. (Zijn overgave en toewijding aan Christus en Zijn Lichaam, de Gemeente)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!