Psalm 23
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

28 augustus 2020 door Wilkin van de Kamp

Psalm 23: Sommige schapen hebben de neiging om zich dood te eten

Psalm 23 zegt niet ‘Hij leidt mij naar grazige weiden,’ maar ‘Hij doet mij neerliggen in grazige weiden.’ Er ligt een mate van dwang in deze woorden. Sommige schapen hebben namelijk de neiging om zich dood te eten! Dat mag de herder niet laten gebeuren. Daarom zorgt hij er voor dat de schapen gaan liggen in grazige weiden.

Zoals het gevaarlijk is voor een schaap om voortdurend gras te eten zonder te herkauwen, zo is het ook voor jou en mij belangrijk dat we niet alleen maar bijbelkennis vergaren maar ook de tijd nemen om het Woord van God te overdenken. De hele dag door krijg je informatie binnen waarvan een groot deel tegen het Woord van God ingaat. Dat is onverteerbaar. Als je als schaap van de Goede Herder gezond wilt blijven, is het belangrijk dat je elke dag de tijd neemt om het Woord van God in alle rust te overdenken. Zoals je inmiddels weet zei God tegen Jozua dat hij Gods Woord dag en nacht moest overdenken, dan zou hij zijn doel bereiken en voorspoedig zijn (Jozua 1:8). Het Hebreeuwse woord hagah dat gebruikt wordt voor ‘overdenken’, betekent grappig genoeg ook ‘herkauwen’ of ‘mediteren’. Mediteren is een vorm van ‘herkauwen’: je gaat biddend je Bijbel lezen en de woorden overdenken. Zo haal je kracht en energie uit het Woord van God. Om sterk te worden en gezond te blijven.

De Goede Herder wil je helpen bij alles wat je onderneemt. Daarom spoort God je aan om elke dag zijn Woord te overdenken en je hierdoor te laten leiden. Dat is de manier waarop de Goede Herder je leven richting geeft.

Hij doet mij neerliggen in grazige weiden - David in Psalm 23:2a.

Dit fragment is afkomstig uit het boek Begin je dag met God. Klik hier om de uitgave te bestellen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!