Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 augustus 2020 door Kerk in Nood

Christelijk meisje (14) ontsnapt uit huis islamitische ontvoerder

De ontvoerde Pakistaanse Maira Shahbaz is ontsnapt uit het huis van de man die volgens het Hooggerechtshof van Lahore haar wettige echtgenoot is, meldt Kerk in Nood. Na haar ontsnapping is ze naar een politiebureau gegaan, waar ze verklaarde dat ze werd gefilmd terwijl ze door hem werd verkracht.

Kerk in Nood ontving een kopie van Maira’s verklaring bij de politie van de advocaat van de familie, Khalil Tahir Sandhu. Daarin is beschreven hoe ze werd ontvoerd en welke wreedheden ze tijdens haar gevangenschap heeft ondergaan. In haar verklaring weerlegt het katholieke meisje haar vermeende bekering van het christendom. Ze benadrukte dat ze was misleid om blanco documenten te ondertekenen onder dwang van haar ontvoerder en verklaarde dat de ontvoerder en zijn medeplichtigen dreigden om de verkrachtingsvideo online te publiceren als zij niet aan hun eisen voldeed. Volgens bronnen dicht bij de familie werd ze in de prostitutie gedwongen.

Op de vlucht
Maira ontvluchtte het huis van Mohamad Nakash in het nabijgelegen Faisalabad. Samen met haar moeder, drie broers en zussen is ze het ouderlijk huis ontvlucht. “Ze hebben gedreigd mijn hele familie te vermoorden. Mijn leven stond op het spel en was in de handen van de verdachte. Nakash verkrachtte me herhaaldelijk met geweld”, aldus Maira in haar verklaring. In een interview met Kerk in Nood vertelde Lala Robin Daniel, een vriendin van de familie, dat ze constant op de vlucht zijn en om de paar dagen verhuizen: “Maira is getraumatiseerd. Ze kan niet spreken. We willen haar naar de dokter brengen, maar we zijn bang dat we worden ontdekt. We zijn allemaal erg bang, maar we vertrouwen op God.”

Deze gebeurtenissen volgen drie weken nadat het Hooggerechtshof van Lahore ten gunste van Nakash oordeelde, ondanks bewijs van haar minderjarigheid dat aantoonde dat Maira 13 jaar oud was op het moment van de vermeende ceremonie afgelopen oktober. De moslimgeestelijke die in de huwelijksakte werd genoemd, had het document bovendien als een vervalsing afgedaan en is naar de politie gegaan om een klacht in te dienen. Lokale NGO’s in Pakistan schatten dat elk jaar ten minste 1.000 christelijke en hindoeïstische vrouwen worden ontvoerd en gedwongen worden om zich tot de islam te bekeren en met hun aanvaller te trouwen.

Reacties

M
Bid met me mee dat God dit hele gezin zal beschermen !!!
M
Belachelijk dat dit oogluikend door heel de wereld wordt toegestaan. Zelfs al geloof je niet in God, dan moet je hart toch breken van dit onrecht!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!