syrie militairen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 augustus 2020 door Nienke Alblas

Radicale moslims ontvoeren 14 christenen met steun van Turkije

Veertien christenen zijn ontvoerd in Afrin door radicale moslims met steun van Turkije. Dit melden Koerdische en Syrische media. CBN News doet verslag van een gesprek met voorganger Nehad Hasan die onlangs contact had met de ontvoerde christenen. "We hebben de belofte gekregen dat de christenen spoedig worden vrijgelaten", aldus Hasan.

De Koerdische voorganger komt uit Afrin, maar leidt tegenwoordig een kerk in Beiroet. Volgens Nehad Hasan zijn delen van het Syrische leger die samenspannen met Turkse militairen verantwoordelijk voor de ontvoering. Zij houden er radicale islamitische standpunten op na. "We zijn gestopt met het opnemen van contact met de ontvoerde christenen op hun verzoek, uit bescherming voor hun families", vertelt Hasan.

Hasan sprak eerder met de Syrische en Koerdische media over een aanval van eenzelfde groep militairen op een schoolgebouw. Christendocent Radwan Muhammad (44) weigerde het gebouw over te geven aan de militairen, waarop hij werd ontvoerd. "Ik zou het gebouw alleen aan jullie geven als Jezus terug zou komen", aldus Radwan Muhammad.

In toenemende mate worden burgers in Afrin bedreigd. De Turkse regering zendt volgens Amnesty International steeds meer gewapende groepen de grens met Syrië over. "De groepen hebben vrij spel in het mishandelen van burgers in de Syrische stad Afrin", aldus Amnesty International.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!