Nienke Alblas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

27 augustus 2020 door Nienke Alblas

Kunnen mensen aan jouw leven proeven dat de Heer goed is?

Misschien is het een gekke vraag, maar ik ga hem toch aan je stellen: 'Kunnen mensen aan jouw leven proeven dat de Heer goed is?' Dit is de vraag die ik je stel naar aanleiding van psalm 34. Proef en geniet van de goedheid van de Heer wordt in het Engels vertaald als proef en zie dat de Heer goed is.  Alsof mensen in een bakkerij jouw leven als taartje bestellen, een hapje nemen en opmerken dat het geheime ingrediënt Jezus is. Het is een uitnodiging voor jou en de mensen om je heen, om aan tafel te gaan met de Heer.

Een van mijn favoriete uitspraken van de kerkvader Franciscus is: 'Evangeliseer, desnoods met woorden.' Hierbij besef ik me hoe onwijs lastig dit kan zijn. Het moedigt ons aan om te evangeliseren met onze daden en niet simpelweg met onze woorden of ons geloof in het privé. Het moedigt ons aan om te geloven met ons leven en mensen door ons hele leven te laten zien wie God is, hoe goed de Heer is.

Om mensen te laten proeven van je leven zijn twee dingen belangrijk. Ten eerste is het goed om gastvrij te zijn. Hiermee bedoel ik niet de gastvrijheid die inhoudt dat je je buurvrouw eens in de maand uitnodigt op de koffie te komen. Ik bedoel dat je mensen uitnodigt in je leven, in het huis van je hart. En ze dán laat proeven van de Goedheid van God die met jou in dat huis woont.

Ten tweede is het belangrijk om vervolgens eerlijk te zijn. Laat je door alles heen, de scheuren in de muren, maar ook de mooie bloeiende bloemen op tafel zien dat de Heer goed is? Wat is je focus en hoe draag je dit uit aan anderen? De minder mooie kanten kunnen juist ook de goedheid van God laten zien. Het maakt het leven echt en realistisch.

Denk aan een gerecht dat je eet. Een smaaksensatie is vaak gevuld met verschillende soorten smaken: een zoetje, een zuurtje, een beetje pit en iets zachts. Alles bij elkaar maakt het tot iets lekkers. Zo mag het ook zijn met het proeven van Gods goedheid. Naast dat jij mag genieten hiervan is het onze opdracht als christenen om dit uit te delen. Aan wie trakteer jij vandaag?


Liefs Nienke
- Herken jij Gods stem als Hij tegen je spreekt?
- "God houdt van jou met je zonden, maar Hij houdt niet van jouw zonden"
- "Geloof niet in jezelf, geloof in Jezus"
- "Gooi keer op keer je kroon af voor Gods troon"
- Je leeft met een oneindig groot gat in je hart, dat alleen een oneindig grote God kan opvullen
Meer over Liefs Nienke »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!