vluchtelingenkinderen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 augustus 2020 door Jeffrey Schipper

Steeds meer predikanten roepen op om vluchtelingenkinderen op te vangen

Inmiddels hebben 540 christelijke voorgangers de petitie ondertekend die de regeringspartijen CDA en ChristenUnie oproept zich sterk te maken voor opvang van vluchtelingenkinderen op Lesbos, meldt NieuwWij.nl.

Een motie om 500 vluchtelingenkinderen uit Griekse kampen te halen is begin juli weggestemd, ook door CDA en ChristenUnie. Dat houdt in dat de kinderen in Griekenland blijven, maar Nederland betaalt dan wel mee aan hun opvang. 'We maken ons grote zorgen over deze kinderen', laten de initiatiefnemers van de oproep weten via NieuwWij.nl. 'Onze zorgen worden vergroot door wat we in media lezen over het Nederlandse plan. Meest recent, medio juli, ruim twee maanden na de brief van 7 mei, berichtte RTL Nieuws dat de opvang in Griekenland nog niet is geregeld.'

In een reactie liet Kamerlid Joël Voordewind namens de ChristenUnie onlangs weten dat hij de bewogenheid van de predikanten deelt. Hij verwees ook naar afspraken die wél zijn gemaakt, zoals de opvang van uiteindelijk vijfhonderd kinderen, op het Griekse vasteland. De ChristenUnie heeft het kabinet een deadline gesteld. "Uiterlijk in september moeten de eerste kinderen naar de opvang op het Griekse vasteland zijn gebracht", maakt het Kamerlid duidelijk. 

De ruim 500 voorgangers willen de oproep graag op maandag 31 augustus per e-mail naar de Kamerleden verzenden, laat Jan de Beer weten namens de initiatiefnemers. “Blijft u alstublieft vooral delen en collega’s vragen om voor die datum te laten weten of we de oproep ook mede namens hen mogen doen.” 

Lees hier meer op NieuwWij.nl. Lees ook: Predikanten roepen CDA en ChristenUnie op om vluchtelingenkinderen op te vangen.


Politiek
- Overwinning voor SGP: Tweede Kamer zet streep door 'diversiteitspolitie'
- Terugluisteren: SGP-raadslid Tom de Nooijer over crisis FvD en de SGP als alternatief
- Terugkijken: Roelof Bisschop vindt diversiteitsofficieren belachelijk
- ChristenUnie en D66 willen kabinetsplan voor meer geld ontwikkelingssamenwerking
- Video: SGP-Kamerlid legt uit waarom hij diversiteitspolitie hekelt
Meer over Politiek »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events