john macarthur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 augustus 2020 door Nienke Alblas

John MacArthur klaagt Los Angeles aan vanwege herhaaldelijk sluiten van kerk

Na meerdere pogingen van Los Angeles om Grace Community Church te sluiten, dient kerkleider John MacArthur een officiële aanklacht in tegen de Californische stad. "Als kerk hebben we de morele en religieuze verplichting om onze gemeenteleden toe te staan bij elkaar te komen om God te aanbidden", ligt MacArthur toe. CBN News doet verslag van het incident.

De officiële aanklacht is onderdeel van een strijd tussen Grace Community Church en de lokale overheid. Wegens de coronamaatregelen in Los Angeles moesten alle kerken in de stad hun deuren sluiten. Veel kerken zijn het niet eens met de maatregelen, omdat andere plaatsen waar mensen samenkomen nog wel geopend zijn. Dit is volgens MacArthur onterecht.

"Deze kerk is het hart van het leven van duizenden gemeenteleden. Onze kerk is niet een evenementencentrum, het is een familie die naar elkaar omziet. Dit is essentieel voor het welzijn van de mensen en mensen moeten dus zo snel mogelijk terug kunnen keren naar de kerk. Het is onnodig om het gebouw volledig te sluiten en zo de wederzijdse liefde tussen mensen tegen te gaan. Na 63 jaar de stad gediend te hebben blijkt dat er een voorkeur wordt gegeven aan een merendeels onschuldig virus boven de verrijkende gemeenschap van de kerk. Onze leiders en gemeenteleden zien geen bedreiging van onze gezondheid en zien de juridische acties die tegen onze gemeente worden genomen als illegitiem en een misbruik van macht", aldus de aanklacht.

"We zullen God gehoorzamen boven mensen", gaf MacArthur eerder al aan. Een aantal weken geleden besloot MacArthur tegen het besluit van de lokale overheid in, toch een dienst te houden op zondagochtend. "Goedemorgen gemeenteleden. Ik ben blij jullie welkom te heten bij het vredige protest van Grace Community Church", opende de voorganger zijn preek.

Lees het volledige artikel

Reacties

H
Een wijze man met moed...

Hopen dat er ook in ons land van dit soort mannen zullen opstaan, het virus blijkt inderdaad bij de meeste mensen milde tot matige klachten te geven....Wat mij betreft: de kerken gewoon weer open. Wie niet durft kan thuis blijven

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!