vluchtelingen boot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 augustus 2020 door Redactie

Reddingsschip Sea Watch 4 redt eerste vluchtelingen

Vorige week vertrok het reddingsschip Sea Watch 4 vanuit Duitsland richting de Middellandse Zee om daar migranten te gaan redden. Het schip, dat grotendeels is bekostigd met steun van de Evangelische Kirche, redde afgelopen zaterdag de eerste vluchtelingen.

Onder grote belangstelling vertrok het schip vorige week vanuit Duisland. Maar niet voordat ze gezegend werden door Heinrich Bedford-Strohm, voorzitter van de Evangelische Kirche. Hij sprak de bemanning van het schip middels een videoboodschap toe. “We vinden allemaal dat we mensen niet kunnen laten verdrinken”, stelde hij. “Jullie gaan mensenlevens redden, en daarvoor wil ik jullie de eeuwenoude zegen uit de Bijbel meegeven. Deze woorden zijn al talloze jaren met talloze mensen meegegaan.” Vervolgens sprak Bedford-Strohm de bekende hogepriesterlijke zegen uit.

Inmiddels is het schip ruim een week weg en de eerste groep vluchtelingen werd al gered. Afgelopen zaterdag werden er zeven mensen opgepikt en zondag werd er een groep van maar liefst 97 vluchtelingen uit het water vlakbij de Libische kust gehaald.

Sea Watch 4 werd vorig jaar voor zo’n 1,3 miljoen euro door United4Rescue gekocht. Het werd betaald met donaties van bedrijven en instellingen. Ook veel Duitse kerken hielpen hieraan mee.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!