Sean Feucht
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 augustus 2020 door Jeffrey Schipper

Gospelzanger negeert coronamaatregelen en verspreidt nepnieuws

Onder aanvoering van gospelzanger Sean Feucht vinden aan de Amerikaanse kust regelmatig aanbiddingssamenkomsten plaats. Maar de aanbiddingsleider heeft ook een andere kant. Hij negeert coronamaatregelen en verspreidt nepnieuws, zo schrijft Relevant Magazine.

Via zijn Instagram-account deelde Feucht misleidende afbeeldingen met de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn running mate Kamala Harris. 'Geen mondkapje te bekennen', zo luidde zijn bijbehorende commentaar. De gospelzanger vertelde er echter niet bij dat de desbetreffende afbeelding begin maart is gemaakt. Op dat moment was het dragen van mondkapjes vanuit de Amerikaanse overheid nog niet aanbevolen. Sinds de richtlijn om mondkapjes te dragen verschijnen Biden en Harris wel degelijk met de gezichtsmaskers in het openbaar.

Feucht kwam al eerder negatief in het nieuws, omdat tijdens zijn populaire aanbiddingsbijeenkomsten mensen onvoldoende afstand houden. Gezondheidsexperts waarschuwden dan ook dat de christelijke evenementen onder zijn leiding tot corona-uitbraken kunnen leiden. Bethel Music benadrukt dat Feucht de aanbiddingssamenkomsten op eigen titel organiseert en er als organisatie niet bij betrokken is.

Lees ook: Amerikaanse christenen laten tegengeluid horen in polariserend tijdperk: "God is nog niet klaar met dit land".

Reacties

D
@Marjette Bedoel je dat je alleen iets gelooft waar je zelf bij bent geweest? Aan de hand waarvan geloof je dan de tekst die je erna schrijft, „wel weet ik dat veel christenen niet zien dat wat er nu gebeurt op de wereld erg is en dat het Coronavirus wordt gebruikt om de wereld onder controle te krijgen”?
M
Ik ben er niet bij geweest dus ik weet niet hoe het zit. Wel weet ik dat veel christenen niet zien dat wat er nu gebeurt op de wereld erg is en dat het Corona virus wordt gebruikt om de wereld onder controle te krijgen zoals in de bijbel is omschreven dat de antichrist zal komen.
A
Mensen zoals Marjette hebben de moed om terecht ons te waarschuwen voor de tijd waarin wij nu leven. Een overweldigende hoeveelheid informatie hierover is allemaal te vinden. Ons houvast is Gods woord en Zijn nabijheid.

" in Uw Licht zien wij het Licht" ps.36:10

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!