Protesten Wit-Rusland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 augustus 2020 door Dirk van Genderen | Christianity Today

Christenen in Wit-Rusland roepen tot God om genade en bescherming

Elke dag gaan christenen in Wit-Rusland in gebed tot de Heere, nu er grote spanningen in het land zijn ontstaan na de recente verkiezingen. Er wordt op grote schaal gedemonstreerd en vrijwel iedereen is ervan overtuigd dat de recente uitslag van de verkiezingen is vervalst door president Loekajsenko.

Drie christelijke leiders publiceerden een gezamenlijke verklaring, met als titel ‘Gebed en Hoop’. Deze drie vertegenwoordigers roepen het volk op af te zien van haat, wraak en verbittering. Na een aansporing om te bidden voor degenen die aan de macht zijn, roept hun verklaring christenen op om te bidden voor het einde van ‘wreedheid, geweld en bloedvergieten’, en ook voor de slachtoffers en hun families.

En ze gaan verder met: ‘Aardse hoop wordt niet altijd vervuld, maar onze hoop is in de Heere Jezus Christus. Wie in Hem gelooft, zal niet beschaamd worden (1 Petrus 2:6),’ schrijven ze. ‘Nu ziet men het licht niet, het schijnt in de wolken, maar als de wind langsgaat, zuivert hij die’ (Job 37:21).

Leonid Mikhovich schrijft, in navolging van het gebed van Habakuk: ‘Zijn wij bereid God te vertrouwen, Hem te aanbidden, ons in Hem te verheugen over onze redding, zelfs als onze aardappels niet groeien en als ze het internet af zouden sluiten in ons land en als ze de verkiezingsuitslag vervalsen? Blijf bidden voor ons geliefde Wit-Rusland.’

Tienduizenden demonstranten gingen de afgelopen dagen de straat op om te protesteren tegen het autoritaire regime van president Loekajsenko. De president heeft gedreigd het leger tegen demonstrerende burgers in te zetten. Aanhangers van de oppositie lieten de afgelopen weken zien dat zij niet meer bang zijn voor Loekasjenko, die het land al 26 jaar met harde hand regeert en ook wel 'de laatste dictator van Europa' wordt genoemd. 

Bovenstaand artikel verscheen via Christianity Today in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!