Israël vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 augustus 2020 door Dirk van Genderen | Kehila News

Onderwijs-ministerie Israël maakt gebruik van christelijk materiaal

Het Israëlische ministerie van Onderwijs adviseert enkele YouTube-video’s van het Israëlische Bijbelgenootschap te gebruiken in het onderwijs aan middelbare scholieren. Het betreft video’s over de schepping, de toren van Babel, het offer van Abraham, de zoektocht naar een vrouw voor Izak, de eerstgeboortezegen voor Jakob en over Jozef die dromen van de Farao uitlegt.

De ultraorthodoxe organisaties Be’Tsalmo en Yad l’Achim reageren verontwaardigd op deze aanbeveling. Zij vinden dat kinderen nooit mogen worden blootgesteld aan christelijke materialen. In een reactie stelt het ministerie dat de informatie op de website binnenkort zal worden geëvalueerd.

Reactie directeur Victor Kalisher van het Bijbelgenootschap
Victor Kalisher, de directeur van het Israëlische Bijbelgenootschap, reageert: ‘De materialen die ons Bijbelgenootschap maakt, zijn trouw aan het Woord van God, de Bijbel. Het Genootschap handhaaft de ware boodschap en inhoud van de volledige Bijbel en geeft het de eer en waardigheid die het verdient. De Bijbel is het grootste voorrecht en erfgoed van het volk Israël (Romeinen 3: 1-2), en ons verlangen is dat het Woord van God, in zijn geheel, voor hen, ons volk, beschikbaar en toegankelijk is. We dienen het plaatselijke lichaam van gelovigen in Israël en stellen onze materialen gratis ter beschikking aan iedereen die ze zoekt of wenst te hebben.

We werden benaderd door een vertegenwoordiger van het ministerie van Onderwijs over het gebruik van onze materialen en gaven daar toestemming voor. Onze Bijbelverhalen op YouTube zijn al honderdduizenden keren bekeken. Het scheppingsverhaal is bijvoorbeeld al meer dan 100.000 keer bekeken; de verhalen van Mozes, en Adam en Eva elk ongeveer 80.000 keer.

Degenen die er echt om geven dat het volk van Israël de eigen Bijbel kent en zich druk maken om de geestelijke toestand van Israël, zouden zich moeten verheugen in plaats van ons en onze materialen te discrimineren. Ik nodig ze graag uit om ons materiaal te onderzoeken dat het ministerie van Onderwijs aanbeveelt, maar dan op basis van trouw aan de Bijbel zelf. Ze zullen dan zien, zoals ze al weten, dat onze materialen getrouw het Woord van God vertegenwoordigen!"

Bovenstaand artikel verscheen via Kehila News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!