Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 augustus 2020 door Jeffrey Schipper

Homoseksuele predikant: "Nashvilleverklaring was een zegen"

"De Nashvilleverklaring is een zegen geweest", aldus dominee Jan-Willem Leurgans. De 42-jarige homoseksuele predikant gaat binnenkort aan de slag in de Gereformeerde Kerk te Ermelo. Het AD sprak met hem.

De predikant legt uit wat hij met zijn uitspraak over de Nashvilleverklaring bedoelt. "De verklaring stelde dat het niet alleen zondig is om toe te geven aan homoseksuele neigingen, maar ook om homo te zijn. Er werd zelfs gesteld dat wanneer je hier anders over denkt, je geen christen bent. Dat is kwalijk en een stap terug in de tijd. Maar het document dwong wel de kerkbesturen om na te denken, te praten en te discussiëren over het onderwerp. Zo is er met een kromme stok, een rechte slag geslagen."

In het interview laat de predikant weten dat Paulus' uitspraken over homoseksualiteit in zijn ogen verkeerd worden geïnterpreteerd. "Zijn uitspraak: 'mannen horen niet bij mannen' gaat helemaal niet over gelijkwaardige homoseksuele relaties zoals wij ze kennen, maar over seksuele daden tussen mensen van hetzelfde geslacht in de context van de Grieks-Romeinse cultuur."

Lees het volledige interview in het AD.


Reconstructie Nashvilleverklaring
- Hoofdrolspelers Nashvilleverklaring blikken terug: "In christelijk Nederland mag de waarheid niet meer duidelijk gezegd worden"
- Legden twee CGK-hoogleraren een bom onder de Nashvilleverklaring? Een reconstructie met de hoofdrolspelers
- Vorig jaar ontplofte Nederland vanwege de Nashvilleverklaring - dit ging eraan vooraf
- Waarom bezorgde christenen de noodklok luidden met de Nashvilleverklaring
- Dit ging er mis bij de chaotische en overhaaste publicatie van de Nashvilleverklaring
Meer over Reconstructie Nashvilleverklaring »

Reacties

Ds. Leurgans zegt dat hij zich niet kan voorstellen dat God moeite heeft met zoiets als homoseksualiteit, omdat God alle mensen onvoorwaardelijk liefheeft. Maar het is andersom: juist OMDAT God mensen en ook homofielen liefheeft, heeft Hij zoveel moeite met homoseksualiteit (homo-praxis) en wijst Hij dat af.
Paulus schreef ooit in 2Tim.4: 3,4:“Want er zal een tijd komen dat zij de gezonde leer niet zullen verdragen, maar dat zij zullen zoeken wat het gehoor streelt, en voor zichzelf leraars zullen verzamelen overeenkomstig hun eigen begeerten.

Ze zullen hun gehoor van de waarheid afkeren en zich keren tot verzinsels.”

H
Wat hij ook zegt: een stap terug in de tijd....met andere woorden. De kerk moet meebewegen met de tijd(geest)Zelf destijds ook de verklaring gelezen, zal m nog weer eens lezen. Maar volgens mij is de toon van de verklaring heel duidelijk gericht tegen de praksis...zeker hoe het nu in de wereld gebracht wordt....De verklaring is m.i. een zegen dat de geesten zich zullen scheiden....
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!