amazone
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 augustus 2020 door Redactie

'Zendelingen brengen inheemse stammen Amazonegebied in levensgevaar'

Sommige zendelingen negeren de richtlijnen omtrent corona en blijven evangeliseren onder inheemse stammen in het Amazonegebied. Op die wijze brengen ze volgens Kerknet deze inheemse stammen in levensgevaar.

Braziliaanse bisschoppen hebben inmiddels gewaarschuwd dat juist de oorspronkelijke bevolking van het Amazonegebied extra kwetsbaar is voor het coronavirus. Wanneer het virus bij hen terechtkomt, kan dat een regelrechte ramp worden. Kerknet citeert Eduardo Campos Lima die tegenover Religion News Service zijn beklag deed. “Het meest bedenkelijke nog is dat zij (zendelingen red.) daar met de steun van de Braziliaanse overheid actief zijn. De richtlijnen over de coronapandemie bepalen dat slechts de meest essentiële beroepen, zoals verpleegkundigen, in de Amazoneregio actief mogen zijn. Maar zendelingen vroegen en kregen een uitzondering.”

Een zending die actief is in het gebied bevestigt aan Religion News Service dat hij inderdaad toestemming kreeg om een reservaat in te trekken. Hij schrijft het leven van de desbetreffende mensen te willen verbeteren en hen te helpen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!