Wim Verwoerd
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

21 augustus 2020 door Redactie

70e jaarweek wordt vaak overgeplaatst naar de eindtijd: misplaatst?

In heel veel eindtijdvisies speelt de 70e jaarweek een grote rol. In menig eindtijdschema wordt een ‘zevenjarige periode’ ingepland. In die 70e jaarweek speelt dan de antichrist de hoofdrol en ook de eerder behandelde grote verdrukking zou dan plaatsvinden. Deze ‘70e jaarweek is gehaald uit de profetie van Daniël in hoofdstuk 9 en naar de ‘eindtijd’ overgebracht.

Het enige verschil in al die visies is dat de één zegt dat dé opname vóór de zeven jaar zal plaatsvinden. Dan duurt het regeren van de zogenaamde antichrist en de zogenaamde Grote Verdrukking de volle zeven jaar. Anderen leren dat na de eerste 3,5 jaar, van een soort vóórverdrukking, de gemeente wordt opgenomen, dus voordat de echte regering van de antichrist en de grote verdrukking van de laatste 3 ½ jaar plaatsvindt.

In onderstaande video vraagt Wim Verwoerd zich af: in welke context staat deze 70e jaarweek in Daniël? In welke tijd worden of werden de 70 jaarweken vervuld? Zit er in de vervulling van het visioen opeens een gat van meer dan 2000 jaar?

Bekijk de video:


Wederkomst en eindtijd
- De preek van dr. Paul Visser ging viral: wat staat er nu echt in Openbaring 13?
- Vond Jezus’ wederkomst al in het jaar 70 plaats!?
- Jeroen Koornstra heeft afwijkende eindtijdvisie: "Ik word nu al profeet van de satan genoemd"
- Het duizendjarig vrederijk: wat moeten we ermee?
- Dr. Paul Visser is terughoudend en voorzichtig, maar hoe reëel is zijn boodschap?
Meer over Wederkomst en eindtijd »

Wim Verwoerd
- Wim Verwoerd: "We moeten ons bekeren van het afzetten tegen de sabbat, de Bijbelse feesten en het herstel van Israël"
- Wim Verwoerd ziet verband tussen christendom en Jodenvervolging: "Sommige naziwetten waren één op één gelijk aan kerkelijke wetten"
- Gods oordeel over Europa vanwege het vergieten van onschuldig bloed
- Dit is volgens Wim Verwoerd de grote misvatting over de Grote Verdrukking
- Video: Wim Verwoerd ontmaskert veelverspreide leugens over Israël
Meer over Wim Verwoerd »

Abonneer je op de YouTube-pagina van Wim Verwoerd

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als ik zulke uitleggingen lees, denk ik aan 2 Petrus 3:14. Bezig zijn voor Hem, leven in eenvoud en godvrucht, doen wat Hij vraagt te doen. Klaar zijn. De rest is bijzaak...
A
Alle profetieën m.b.t. de 70 weken moeten we zien in het licht van de laatste dagen van de nationale geschiedenis van de tweede tempel van Jeruzalem vanaf het eerste decreet van Cyrus tot de verwoesting van Jeruzalem en de tempel 70 na Christus. Alle dingen die in Dan 9:24 staan zouden binnen die 70 weken plaats vinden. Geen enkele profetie in het boek Daniël heeft betrekking op de periode na 70 na Christus – zie verder www.hetboekdaniel.nl
Hmpf ....... denk dat ik het maar hou op het volgens deze meneer misplaatste 70e jaarweek met daarvoor een opname van de gemeente (in het Engels ook wel rapture of the Church). Vind de aanname na 15:17 minuten (punt 2 dat de jaarweken één geheel vormen) dan ook niet sterk met als reden dat dit niet in de geest van deze profetie past.