india
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 augustus 2020 door Nienke Alblas

Indiase christenen wreed overvallen tijdens gebed door extremisten

Terwijl hij bad, werd voorganger Rajesh Gupta overvallen door hindoe-extremisten, meldt de Christian Post. Gupta en zijn gezinsleden, die in het huis van een medegelovige aan het bidden waren, liepen ernstige verwondingen op en werden door een vriend van de familie naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn vrouw nog steeds verblijft met een gebroken hand en gebroken been.

Dit is de tweede keer dat Gupta slachtoffer is van aanvallen door hindoe-extremisten. In juni vielen de extremisten de kerk van het gezin aan in Faridabad. Grace Assembly of God Church bevindt zich volgens de hindoeïsten op de plaats van een voormalige hindoeïstische tempel. De christelijke kerk zou volgens de kerkgangers echter al vijftien jaar op deze locatie staan en is gekocht van iemand die al bijna vijftig jaar eigenaar was van de grond.

Hindoeïstische extremisten komen 'zonder of met weinig consequenties' weg met de aanvallen op christenen en andersgelovigen, meldt Open Doors. Diverse hindoes vallen andersgelovigen aan, omdat ze geloven dat iedereen in India hindoe moet zijn. De politie onderneemt ook in dit geval geen actie.


Christenvervolging
- Monthida (16) uit huis gezet omdat ze in Jezus gelooft
- Chinese militairen arresteren zeven christenen tijdens kerkdienst
- Voorganger wil wereld wakker schudden met boek over genocide op Afrikaanse christenen
- Bijbelse visie seksualiteit mogelijk strafbaar door wetsvoorstel Schotland
- Klopjacht op Pakistaanse christen wegens godslastering: beloning meer dan 52.000 euro
Meer over Christenvervolging »

Reacties

A
Het woord 'hindoestanen' is hier verkeerd gebruikt. Hindoestanen zijn - oorspronkelijk -de inwoners van India, Bangla Desh en Pakistan. Tegenwoordig worden er Surinamers van Indiase afkomst mee bedoeld. In het artikel worden hindoe gelovigen bedoeld.
J
@A.T. Tijman, je hebt gelijk. We passen het aan!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events