Voordewind
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 augustus 2020 door Redactie

ChristenUnie-Kamerlid Voordewind wilde bijna opstappen door ontbreken kinderpardon in Regeerakkoord

Na de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar maart vindt Joël Voordewind het mooi geweest. Na 14 jaar Kamerlid te zijn geweest namens de ChristenUnie, stopt hij ermee. In het NRC kijkt hij uitgebreid terug op die periode.

Hij vertelt hoe verschillende plannen van hem weg werden gezet als christelijke betutteling of het hebben van een christelijke agenda. Het verhogen van de leeftijd waarop alcohol mag worden genuttigd bijvoorbeeld of het opnemen van suïcidepreventie in het Regeerakkoord. Over dat regeerakkoord gesproken: bijna was Voordewind in 2017 opgestapt als Kamerlid. Hij kreeg flinke gewetenswroeging toen bleek dat er in het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie geen plaats was voor het kinderpardon, iets waar hij zich met hart en ziel voor inzette.

Uiteindelijk stemde hij er toch mee in. Als allerlaatste. “Een heel principiële afweging”, vertelt hij achteraf.

Lees het hele interview in het NRC.

Reacties

c
wat de CU betreft ben ik zeer teleur gesteld vanwege het verlaten van hun principes en aanhangen van vooral de coalitie heel houden en beslist ook [juist ] het stem gedrag is werkelijk misselijk makend,de praatjes zijn zalvend maar naar het stem gedrag gezien veel misleiding,nee niet mijn partij.
C
CU kom op en laat je stem horen voor de kwetsbare onder ons. Het VN Verdrag Handicap is in 2016 aangenomen in de Tweede Kamer maar wordt nog geheel in d ekast gelaten.

CU laat je stem horen, de Heere roept u en Hij is getrouw.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!