Nienke Alblas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

21 augustus 2020 door Nienke Alblas

"Stilstand is essentieel voor herstel"

Ooit geprobeerd om een rollende fietsband te plakken? Of een verbandje aan te leggen op een lopend been? Ik kan je vertellen dat dit erg lastig gaat. Het is belangrijk om stil te staan, om herstel te ontvangen. Zo is dit ook met onze mentale gezondheid en het geloof.

Jezus laat zien hoe belangrijk het is om stil te staan voor herstel. Niet alleen fysiek herstel, maar vooral herstel in positie en reiniging. Reinheid in de Bijbelse traditie maakte of je wel of geen onderdeel uitmaakte van de maatschappij en of je wel of niet bij God kon komen.

Als Rabbi mocht Jezus eigenlijk niet bij onreine dingen en mensen in de buurt komen. Keer op keer zien we dat Zijn reinheid andere besmet. Hij raakt nooit besmet met de onreinheid van anderen, omdat Hij God is kan Hij niet onrein zijn en kan er niets onrein blijven in zijn aanwezigheid. Denk aan de bloedvloeiende vrouw.

View this post on Instagram

A post shared by CIP.nl (@cip.nl) on

Één aanraking is genoeg om haar te genezen van haar fysieke klachten, maar haar zelfbeeld is nog niet hersteld. Ze knielt in het geheim neer bij de mantel van Jezus om Hem stiekem in geloof aan te raken. En wat doet Jezus? Hij neemt de tijd om naast het fysieke herstel dat ze al ontvangen heeft door te geloven, haar zelfbeeld ook te herstellen.

Hij ziet haar. En Hij ziet jou. Hij staat stil bij jou en die stilstand is essentieel voor herstel in je zelfbeeld en jouw positie. Hij staat stil en erkent dat je er bent en wie je bent. Jij ook?

Volg CIP op Instagram voor meer inspiratie!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!