barend
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

24 augustus 2020 door Nienke Alblas

Barends zoektocht begon toen hij hoorde over een bijna-doodervaring

"Ik kwam erachter dat het leeg was", vertelt Barend over de vier jaar in zijn leven dat hij van God los leefde. In een video van Levend Geloof vertelt hij zijn indrukwekkende getuigenis. Het leven van Barend veranderde toen een vriend hem vertelde over zijn bijna-doodervaring.

Op de terugweg van een feest kreeg een vriend van Barend een ongeluk op de fiets en raakte hij voor tien minuten bewusteloos. "In die tien minuten heeft hij een ervaring gehad, dat hij in de hel is geweest. Toen hij wakker werd schreeuwde hij van angst." Na een controle in het ziekenhuis bleek er niets met de vriend van Barend aan de hand te zijn. "De doktoren zeiden dat hij dronken was, maar hij had niet veel op."

Thuis aan de keukentafel vertelde de vriend van Barend dat hij iets bovennatuurlijks zag. "Een demoon wees naar hem en een vrouw wees naar mij. Tot op de dag van vandaag weet ik niet wat dit betekent. Ik heb het onderzocht, maar het is zo duister dat ik me er niet meer in wil verdiepen."

In de periode die volgde stond het leven van Barend op zijn kop. "Ik wist niet meer wat ik moest doen, maar ik wist dat God de enige echte houvast was in het leven. Toen ging ik God met een oprecht hart en verlangen zoeken. Ik heb hem toen ook gevonden, want God zegt in de Bijbel: 'Ik sta aan de deur en ik klop.'"

Bekijk in de onderstaande video van Levend Geloof het volledige getuigenis van Barend.


Hel
- Zes redenen waarom de hel niet echt kan zijn
- Waarom ik niet geloof dat ongelovigen voor eeuwig verloren gaan
- Zes redenen waarom de hel echt is
- Waarom dominee Den Butter niet zwijgt over hemel én hel
- Waarom ik niet geloof dat ieder mens voor eeuwig naar de hemel gaat
Meer over Hel »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!