Rose
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 augustus 2020 door Patrick Goede

De man van Rose werd gedood door een radicale moslim: "Ik stel mijn vertrouwen op God"

Een Nigeriaanse weduwe verloor aan het begin van de coronacrisis haar man door een schotwond van een Fulani herder. Weduwe Rose en haar twee dochters blijven daardoor zonder kostwinner achter. Alsof dat nog niet erg genoeg is, beschuldigt de familie van haar man Rose ervan hem alleen achter te hebben gelaten. Ze nemen het vee en de bezittingen van Rose en haar gezin mee. 

Rose ging juist die fatale dag naar de kliniek voor een check van haar derde kindje van wie ze in verwachting is. "Ik stond heel positief en gedreven op. Ik had een maaltijd voorbereid voor mijn man en kinderen. Ik zag uit naar de test", laat Rose aan Christian Today weten.

Patrouille
Haar man is aan de beurt om te partouilleren en het dorp te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. "Toen hij terugliep naar ons huis werd hij doodgeschoten. Hij stierf een tragische dood. Hij was niet alleen doodgeschoten, hij was afgeslacht", zegt Rose.

Nadat boze familieleden van haar man alles meenamen van waarde stond Rose er alleen voor. Ze kreeg vanuit haar kerk hulp waar dat kon, maar vanwege het coronavirus verminderde het aantal hulpgoederen.

Hoop
Temidden van al deze ellende richt Rose haar hoop op God en zijn Woord: "Wanneer ik Psalm 119:11 lees, ("Ik berg Uw Woord in mijn hart opdat ik tegen U niet zondige') word ik zo bemoedigd. Hij die waakt over de weduwen sluimter noch slaapt. Ik stel mijn vertrouwen in God. Vandaag zijn we onder de levende. Een absoluut wonder!"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!