syrie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 augustus 2020 door Nienke Alblas

Christendocent weigert gebouw aan moslimextremisten te geven en wordt nu bedreigd

Een christelijke docent uit Syrië wordt bedreigd met de dood omdat hij weigert het schoolgebouw aan een groep islamitische extremisten af te staan. "Ik zou het gebouw alleen aan jullie geven als Jezus terug zou komen", aldus de christen Radwan Muhammad (44). Volgens de Christian Post wordt Radwan vastgehouden in Afrin door een islamitische groepering die is aangesloten bij de Moslim Broederschap.

De moslimextremisten wilden het schoolgebouw innemen om te gebruiken als islamitische onderwijsinstelling. "We maken ons zorgen over het leven en welzijn van de docent", getuigt voorganger Nihad Hassan.

De Turkse regering zendt volgens Amnesty International steeds meer gewapende groepen de grens met Syrië over. "De groepen nemen vrij spel in het mishandelen van burgers in de Syrische stad Afrin", aldus Amnesty International.

"De schendingen van mensenrechten in Afrin omvatten willekeurige arrestaties, verdwijningen, inbeslagname van eigendommen en plunderingen waarvoor de Turkse strijdkrachten een oogje dichtknijpen. Sommige van deze groepen, en de Turkse strijdkrachten zelf, hebben ook scholen overgenomen, waardoor het onderwijs van duizenden kinderen wordt verstoord. "

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

T
De Turkse troepen hebben het daar voor het zeggen. Ongetwijfeld weet Erdogan van agressie jegens christenen. De islam bepaalt zijn politiek. Als gelovig navolger van Mohammed doet hij alles om de islam uit te breiden, ook al is het met terreur.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!