Joke Buis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

18 augustus 2020 door Patrick Goede

Joke Buis in gesprek met David de Vos openhartig over moeilijke tienertijd

Zangeres Joke Buis vertelt dat ze als tiener er vaak tegenop zag om naar school te gaan. Vlak voor het slapen gaan luisterde zij veel christelijke liederen om "gerustgesteld te worden". Joke legt uit: "Vooral in mijn tienertijd waren er een aantal meiden waarbij ik er heel erg tegenop zag om hen te zien."

"Muziek is heel belangrijk geweest voor mij in die periode. Ik luisterde de liedjes thuis en dan stonden ze aan in mijn hoofd als ik op de fiets stapte naar school. Ze herinnerden mij er voortdurend aan dat ik niet alleen ben", zegt de zangeres.

"Zoek daar waar je je veilig voelt, bij mij was dat thuis, stop jezelf vol met muziek die je laat weten en helpt herinneren dat God dichtbij is. Die helpt je dan rustig te blijven als je de onveiligheid ingaat en bij mij was dat dus school", vertelt Buis.

Ze vertelt verder dat ze nu vooral door God wordt uitgedaagd om nieuwe liedjes te schrijven. Ze had als tiener nooit durven denken dat ze op zou treden voor grote groepen mensen. Ze probeert nu te dromen buiten haar eigen mogelijkheden. Tot slot zingt ze het nummer: 'Laat alles los'.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!