Dorielis Reyes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 augustus 2020 door Nienke Alblas

Meisje (9) dodelijk ziek na coronabesmetting: "Ik wil bij Jezus zijn"

"Ik wil bij Jezus zijn", zegt Dorielis Reyes (9) tegen haar moeder vanaf haar ziekbed. Moeder Paula geeft aan dat Reyes altijd een extrovert, blij en vriendelijk meisje was tot ze corona kreeg in mei. De moeder van Dorielis vertelt op de crowdfundpagina om de medische hulp te bekostigen over de nood waarin het gezin verkeerd.

"Ze was altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen, maakte makkelijk vrienden en hield ervan om naar de kerk te gaan", vertelt de moeder. Begin mei begon Dorielis vreemd te lopen en later sleepte ze met haar voet omdat ze er niet meer op kon staan. "Ik nam haar mee naar het ziekenhuis, omdat dit duidelijk geen normaal gedrag was. Later in het ziekenhuis verdween de kracht uit andere lichaamsdelen. Ze werd positief getest op corona." Na de ziekenhuisopname op 19 mei is het leven van het gezin met nog vier jongere kinderen als een waas langs de moeder heengegaan.

"Ze hebben besloten om medische specialisten op te roepen vanuit de hele wereld om te kijken of er vergelijkbare gevallen zijn geweest, maar er is niet één ziektepatroon hetzelfde", schrijft Paula op de GoFundMe pagina van het gezin. Er is geld nodig voor Dorielis om hulp van specialisten te krijgen en het onderzoek naar de mysterieuze herseninfectie voort te zetten. Inmiddels heeft het gezin ruim achttienduizend dollar opgehaald, drieduizend meer dan de beoogde vijftienduizend dollar.

De doktoren wilden kijken of de behandelingen beter aan zouden slaan in de thuisomgeving van Dorielis en het 9-jarige meisje werd naar huis gestuurd. De situatie verslechterde echter. "Na een week kon ze nauwelijks meer lopen en raakte ze haar spraakvermogen kwijt. Ook kreeg ze heftige hoofdpijn en na een epeleptische aanval werd ze opnieuw opgenomen in het ziekenhuis, nu op de Intensive Care-afdeling." De ontsteking in de hersenen zorgt voor druk waardoor er hoofdpijn ontstaat en bloedingen veroorzaken de epileptische aanvallen. Momenteel krijgt Dorielis een zware pijnstiller.

"Ze zeggen dat ze zal overlijden. Misschien heeft ze nog maar een dag te leven. De zuurstofwaardes in haar bloed schommelen heel erg. De doktoren zeggen dat er elk moment iets kan gebeuren", vertelt Paula. De moeder hoopt op een wonder voor haar zieke dochter.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!