Rutte
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

Auteur: Redactie

'Kabinet wil mogelijk opnieuw maximumaantal bezoekers samenkomsten'

Het coronavirus grijpt ook in Nederland weer steeds verder om zich heen. Om verdere verspreiding te voorkomen, zou het kabinet overwegen om bij samenkomsten weer een maximumaantal personen in te stellen. Dat kan gevolgen hebben voor kerkdiensten.

Vanavond is er weer een persconferentie waarbij premier Mark Rutte en vicepremier Hugo de Jonge meer vertellen over de huidige stand van zaken omtrent het coronavirus. Ook zullen ze eventuele nieuwe maatregelen aankondigen en toelichten. Volgens De Telegraaf zou het kabinet overwegen om wederom een limiet in te stellen als het gaat om het samenkomen van grote groepen. Dat was eerder ook al het geval, maar sinds juli geldt er geen limiet meer.

Het vervallen van dat limiet viel samen met de afspraak dat groepen zich dan wel aan andere regels moeten houden zoals anderhalve meter afstand houden van elkaar. Vrijwel alle kerken in Nederland houden hier rekening mee. Om de anderhalve meter te waarborgen, worden er alsnog maar een beperkt aantal kerkgangers toegelaten. Veel kerken werken met een systeem waarbij gemeenteleden zich moeten inschrijven om een dienst te bezoeken. Dit blijkt in de praktijk goed te werken.

Wanneer er opnieuw een limiet wordt gesteld aan het aantal personen bij samenkomsten, zal dat vooral gevolgen hebben voor grote kerken. Zij hebben immers op dit moment de mogelijkheid om veel mensen toe te laten en tegelijkertijd de 1,5 meter afspraak te handhaven. Wanneer er een limiet van het aantal mensen komt, bestaat de kans dat deze kerken minder mensen mogen toelaten. SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij hamerde er daarom al eerder op dat er een oplossing op maat moet komen.

De persconferentie begint vanavond om 19.00 uur.


Corona
- HHK: overweeg om anderhalve meter afstand te houden in de kerk
- PKN: Gepast afstand houden, blijft het advies
- GerGem juicht afschaffing anderhalvemeterregel toe en onderstreept voorzichtigheid
- Advies CIO: geen coronapas in kerken en goede ventilatie
- Waarom ChristenUnie en SGP zich verzetten tegen de coronapas
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Ik mag hopen dat er meer maatwerk wordt geleverd. Het zou raar zijn dat kerken die zich keurig houden aan de regels, de dupe worden van anderen die er lak aan hebben.
Hoop dat door deze maatregelen de kerk geen blijvende schade oploopt.

Wat het zwaarst is moet het zwaarst wegen......, aan ieder te bepalen wat hij het zwaarst vindt.W
Dit is 1 groot politiek spel, geleid door de WHO en de Verenigde Naties om de nieuwe satanische wereldorde te ontrollen. Wordt wakker, slapende bruid van Jezus. Vul je lampen met olie. Jezus komt spoedig. Bidt dat ogen geopend zullen worden. Lauwe zelfgenoegzaamheid ga weg!!!
Toon meer reacties (5)