corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 augustus 2020 door Redactie

Opnieuw kerk betrokken bij veel nieuwe coronabesmettingen Zuid-Korea

In Zuid-Korea moeten duizenden kerkgangers verplicht in zelfisolatie. Dat heeft de overheid beslist nadat men ruim 300 nieuwe besmettingen met het coronavirus terug kon leiden naar een protestantse kerk in de hoofdstad Seoul. De kerk ligt behoorlijk onder vuur, zo melden verschillende media.

Het is niet de eerste keer dat er via een kerk in het land veel besmettingen met het coronavirus plaatsvinden. Sterker nog, in eerste instantie wist het virus zich snel te verspreiden in Zuid-Korea door een megakerkdienst waarbij talloze mensen besmet raakten. De situatie escaleerde destijds nog verder doordat de leiders van de kerk weigerden mee te werken aan het zo snel mogelijk indammen van de het virus. De leider van deze Schincheonji-kerk werd dan ook opgepakt. Hij was daarvoor overigens zelf al diep door het stof gegaan en had publiekelijk zijn excuses aangeboden.

Sinds het coronavirus in het land verscheen, wordt het op felle wijze bestreden. Er wordt veel getest en bij positieve resultaten wordt er direct een contactonderzoek gedaan en moet iedereen die in contact is geweest met de besmette persoon in quarantaine. Omdat er nu binnen de Sarang Jeil-kerk ruim 300 mensen besmet zijn, heeft de overheid besloten dat er een kleine 3500 mensen in zelfisolatie moeten. Ook deze kerk werkt volgens de overheid niet mee en men stelt dat er een lijst met leden is overhandigd die niet volledig is.

De kerk krijgt inmiddels ook de publieke opinie tegen zich. Er is een petitie gestart waarin men oproept om de leider van de kerk, Jun Kwang-hoon, te arresteren. Deze petitie is in korte tijd al 200.000 keer ondertekend.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!