Ko Durieux
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 augustus 2020 door Redactie

Ko Durieux (79) overleden

Op 79-jarige leeftijd is in zijn woonplaats Huizen televisieregisseur en programmamaker Ko Durieux overleden. Hij werkte bij Europa TV, Evangelische Omroep (EO), Zendtijd voor Kerken (ZvK) en de Joodse Omroep.

Vanaf 1972 maakte hij zijn eerste programma’s voor de EO met documentaires over John Knox en Joni Tada-Eareckson en interviews met de cast van ‘Kleine huis op de prairie’. Later volgden o.a. een serie kunstprogramma’s over Rembrandt en de Bijbel en deed hij de regie van grote EO-landdagen in de Jaarbeurs van Utrecht.

Vanaf 1985 was Ko Durieux als programmamaker verbonden aan Europa TV, een christelijk tv-satelliet station opgericht door de Rotterdamse zakenman en grondlegger van Sporthuis Centrum/Centre Parcs, Piet Derksen.

Als freelance regisseur maakte hij in de jaren ’90 programma’s voor het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap, o.a. de serie ‘Joods onderwijs in Nederland’ uitgezonden door de Joodse Omroep. Ook deed hij in die jaren de regie van het populaire muziekprogramma met de Ronduit Praise Band van de EO. En was hij verbonden aan het tv productie bedrijf The Company van Dirk Jan Bijker en Jan van den Bosch.

Vanaf 1995 tot 2010 deed Durieux de regie van de (live) kerkdiensten van Zendtijd voor Kerken. Ook maakte hij documentaires voor ZvK, bekend is o.a. ‘Aids heeft (toch) een gezicht’ over de aidsproblematiek in Zuid Afrika.

Na zijn pensionering in 2010 maakte hij privé verschillende documentaires/interviews met overlevenden van de Holocaust. Ook maakte hij portretten van zijn buren in de USA, die hij vervolgens monteerde in zijn tweede huis aan de ‘Durieux drive’ in Centerville, Tennessee. Voor zijn Protestantse Gemeente in Huizen maakte hij verschillende audiovisuele producties.

Ko Durieux overleed op 11 augustus, omgeven door zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!