Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 augustus 2020 door Patrick Simons

Bart Doornweerd (74) overleden

Zondagavond is op 74-jarige leeftijd Bart Doornweerd in zijn slaap overleden. Hij was al geruime tijd ziek. De spreker en zendeling was in zijn leven betrokken bij tal van verschillende projecten en organisaties en stelde zijn leven volledig in dienst van God. Er wordt vanuit verschillende hoeken verslagen gereageerd op zijn overlijden, al is er ook hoop en vrede.

Doornweerd is vanaf het begin betrokken geweest bij het werk van Jeugd met een Opdracht. In zijn leven en werken benadrukte hij altijd de kracht van het werk van de Heilige Geest en probeerde hij ook anderen daarvan te overtuigen. Hij was werkzaam bij verschillende stichtingen en ministries. Zijn hart lag volgens Jeugd met een Opdracht Heidebeek ook bij het zendingswerk in India, Nepal en Bangladesh. Dankzij zijn bediening is onder meer India Adoptie Plan ontstaan waardoor meer dan 1500 zendelingen in die regio worden ondersteund in hun werk om de mensen te vertellen over de Heere Jezus.

Ook Mattheüs van der Steen reageert op het overlijden: “Bart Doornweerd is bij Jezus”, schrijft hij op Facebook. “Net het nieuws gehoord dat Bart is overleden en bij Jezus is. Bedankt lieve Bart voor je enorme toewijding en passie voor het werk van de Heilige Geest. Nederland, India, Nepal, België etc gaan je enorm missen. We bidden voor Marianne en je prachtige familie. Bedankt generaal voor wie je bent en was. Je was een krachtige pionier van de vernieuwing van de Heilige Geest.”

Ook Jeugd met een Opdracht reageert: “Lieve broer, wat zal onze Jeugd met een Opdracht familie je wereldwijd gaan missen. Je was een voorbeeld voor velen, een echte vertegenwoordiger van het Koninkrijk van Jezus. Dienstbaar in de kracht van de Heilige Geest. Bart was een nederige, zachtaardige man, vol van de Heilige Geest.”

Foto: Facebook

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen